0

С ложен от астрологична гледна точка се очертава април 2024 г., особено началната му част.

Но и тук все пак важи принципът, че загубата за едни означава победа за други и няма празно пространство. Астрологично повечето неща зависят и от индивидуалната натална карта, но все пак експертите правят предвиждания и по зодии. Началото на месеца попада в коридора на затъмненията, белязан от лунното на 25 март във Везни и от слънчевото на 8 април в Овен. А се смята, че неговото влияние ще продължи поне до края на април.

На всичкото отгоре Меркурий става ретрограден в 01:14 ч. по новото лятно часово време на 2 април, а сянката на застоя му вече се прояви.

Започва сезонът на затъмненията!

Според някои оптимистично настроени астролози до 8 април времето може да се разглежда и като вълшебно, защото може да донесе в живота удивителни и неочаквани събития, поне в личен план. Въпросът е само да са положителни. За това допринася и ретроградният Меркурий, който ще доминира през целия месец – от 2 до 25 април. Той придава и нова интензивност на затъмненията, а неговата ретроградност също попада в Овен. Но оптимистите казват, че това е чудесна възможност да направим корекции в плановете и да променим предишните си решения. И ако сме имали някакви съмнения, сега е моментът да размислим и премислим. Астролозите казват, че трябва да помним как всичко, което е предназначено за нас, никога не може да се загуби, но пък може да стигне до нас по трудния начин. Може да се е наложило да научим още няколко урока, преди най-накрая да разберем какво е предназначено за нас.

Коридорът на затъмненията върви заедно с мощния съвпад на Юпитер с Уран в Телец. За оптимистите това е възможност най-накрая да почувстваме къде е късметът, въпросът е да повярваме само. Астролозите с положителна нагласа заявяват: „Не можете да се провалите и въпреки че все още може да се страхувате от това, което предстои да се случи, точно този е моментът, който сте подготвяли цял живот. В определен момент трябва да решите, че страхът да не опитате изобщо е много по-силен от страха от провал“.

Астрологът Мира Кунева пред "Телеграф": Краят на света не идва тази пролет!

Ето и кратки насоки кои са най-щастливите дни от април 2024 г. по зодии. Повечето щастливи дни са 8 април, когато имаме слънчево затъмнение и новолуние в Овен и 20 април, когато е съвпадът на Юпитер с Уран в Телец. За някои пълнолунието в Скорпион на 23 април отприщва също много положителни енергии.

Овен

Щастлив ден: 8 април, понеделник

Слънчевото затъмнение е по време на новолуние в Овен, тоест във вашия знак. Време е да свалите всички маски и да започнете на чисто, като покажете на света своята истинска силна и бляскава същност, твърдят астролозите. Бъдете готови да говорите истината и да действате с по-голяма искреност по време на това небесно събитие. Като уважавате вътрешната си свобода и искреност, ще разберете по-добре какви възможности имате на разположение и кои може просто да ви разсейват. Овни, може да откриете, че събитията в живота ви се променят внезапно, но като се настроите към своята истинска същност, ще можете по-добре да се ориентирате в променящите се ситуации, съветват астролозите.

Телец

Щастлив ден: 20 април, събота

Съвпад на Юпитер с Уран в Телец е във вашия дом на истината. Този съвпад астрологично се смята за един от най-успешните транзити за цялата година. Юпитер управлява изобилието, експанзията, късмета и далечния хоризонт, докато Уран носи моменти, които предизвикват шок и страхопочитание, тъй като се стреми да помогне да промените пътя си, така че да не измените на съдбата си. Може да осъзнаете, че това, върху което работите или се опитвате да постигнете, не е нещо, с което сте свързани. Приемете го като дар и вместо да бягате от истината, прегърнете го, за да откриете какво наистина желаете в живота си. През това време няма да имате недостиг на добри идеи. Като приемете факта, че промяната е пред нас, можете по-добре да се възползвате от новите възможности, които възникват. Телци, трябва да вярвате в себе си, зоват астролози.

Близнаци

Щастлив ден: 8 април, понеделник

Слънчевото затъмнение и новолунието са в Овен и попадат във вашия дом на желанията. Това усилва вашата мотивация да изразите своя потенциал и да се свържете по-тясно с енергиите на Вселената. Овенът е огнен знак, известен с това, че е лидер и не се страхува да поема рискове, а това в случая е добре за представителна въздуха, като зодия Близнаци. Тъй като слънчевото затъмнение и новолунието символизират новото начало, помислете какво възнамерявате да започнете - април ще дава перфектния тласък да се придвижите към целта си. Под енергията на затъмнение и новолуние ще бъдете ръководени от различни възможности за работа, изискваща мрежа и социални връзки, които могат да ви помогнат да посеете семената на желанията, които искате да реализирате. Това е свързано с вашия професионален или финансов успех. Важно е да запомните, че не е нужно да се справяте сами и липсващото звено може да се крие във важна връзка от живота ви, тайнствено съветват астролозите.

Рак

Щастлив ден: 8 април, понеделник

Слънчевото затъмнение и новолунието са в Овен и попадат във вашия дом на кариерата. Началото на април дава шанс на Рака да научи важни уроци за доверието и развитието, които доминираният от Риби сезон се надява да ви внуши. Това трябва да ви помогне да се подготвите за очакваната година на пробив, но трябва да сте готови да прегърнете няколко нови начала около вас, заключават астролозите. Помислете за плановете и идеите, които сте имали за живота си, и опитайте да се освободите от тях, поне до някаква степен. Ракът е мечтател и рядко губи надежда, затова не бива да се изненадва, ако нещо не се случи както точно го е планирал. Но пък не трябва да изоставя оптимизма си, защото доброто винаги предстои. Затъмнение и новолуние ви дават шанс и за ново начало в професионалния живот. С ретрограден Меркурий в Овен може да откриете, че се връщате към нещо, което сте правили преди или което ви интересува. Това, че се връщате към нещо от миналото, не означава, че ще се окаже същото, особено с цялата възможност за щастие, която ви заобикаля в момента, заключават с тайнственост експертите. Но при Рака никога нищо не е сигурно напълно, дори и след като се е случило вече.

Лъв

Щастлив ден: 8 април, понеделник

Слънчевото затъмнение и новолунието в Овен са във вашия дом на късмета. През април щастливата ръка на вселената е насочена към Лъва и всичките му начинания. Енергията на Овена носи магическо усещане за вяра, изобилие и нови възможности. През април потърсете нещо ново, било то пътуване, образование или дистанционна работа. Това е вашият знак за искрена вяра, че животът, който си представяте, дори и да не сте казали на никого за него, може да бъде напълно реализиран, но първо трябва да решите никога повече да не се задоволявате с по-малко. Вашият най-голям успех ще бъде в новите преживявания и шансове, които приемате, осъзнавайки, че когато се отворите за нови неща, вие също можете да имате всичко, което някога сте искали, категорични са астролозите.

Дева

Щастлив ден: 20 април, събота

Съвпадът на Юпитер с Уран в Телец е във вашия дом на изобилието. Този съвпад е бъде добър за вас. Юпитер, управителят на късмета, е в Телец от 2023 г., като ви помага и гарантира, че ще изградите мечтите си на здрава основа. Но през това време Уран също работи в тази област от живота ви, носейки неочаквани събития и възможности да изпитате вярата си и да промените пътя си. Когато Юпитер и Уран се съвпадат в Телец, пред вас се открива страхотна възможност в живота ви. Тази възможност може да включва пътуване, нов бизнес, образование или нещо свързано с духовност. Каквото и да ви дойде през това време, трябва да вярвате, че ще доведе до по-голямо изобилие. Трябва да се оставите на течението и да не се опитвате да налагате нещо, а да следвате съдбата си – възкликват астролозите.

Везни

Щастлив ден: 23 април, вторник

Пълнолунието в Скорпион попада във вашия дом на богатството. Това пълнолуние дава възможност на семената, които сте посели през така важното за Везните новолуние на 13 ноември 2023 г., да поникнат и това да бъде устойчиво. Най-накрая можете да видите положителните резултати от миналите действия, които сте предприели. Сега пълнолунието в Скорпион създава мост между вашето богатство и самооценката, като ви помага да избирате по-стойностни за вас хора сред обкръжението си. Това не само ще създаде повече връзки в личния ви живот, но и ще ви помогне да привлечете повече богатство в професионалната си кариера. Не се страхувайте да говорите и да кажете колко сте ценни за другите през този лунен период. Въпреки че може да получите неочакван финансов подарък или бонус, никога не подценявайте силата на създаването на вашето собствено изобилие, с тайнствен устрем поясняват астролозите.

Скорпион

Щастлив ден: 23 април, вторник

Пълнолунието е в Скорпион и попада във вашия дом на инициативата. Пълнолунието подчертава личната сила и индивидуализма на Скорпиона, така важни за тази зодия. Това е една от малкото области на астрологичната карта, която показва ново начало. Въпреки че пълнолунието може да се възприеме и като край на нещо, това не означава, че няма шанс да започнете нещо ново и начисто. То е идеалното време да спрете да раздавате напразно силата си, мислейки, че вашият път е в ръцете на другите или че нямате пълна независимост по отношение на изборите, които правите. Освобождаването от тези ограничаващи начини на мислене за живота също ще ви доведе по-пълно до вашата сила, помагайки ви да видите, че вашият живот си е само ваш, а не на някой друг. Не се страхувайте да разстроите с решенията си другите или да създадете нещо ново, тъй като само вие контролирате живота ви. Това ще ви даде ново усещане за инициатива, което ще ви даде възможност да направите 2024 г. една от най-невероятните години в живота си, възкликват астролози.

Стрелец

Щастлив ден: 20 април, събота

Съвпадът на Юпитер с Телец попада във вашия дом на решимостта. За Стрелците април е подготвил няколко повратни точки, засягащи романтични връзки и чувство за радост. Положителните енергии, идващи от притока на сили от Овен, са много по-изразени и въздействащи. Но нещо назрява по-дълбоко в живота ви, което ви помага не само да бъдете по-решителни да постигнете някои мечти, но и да бъдете най-добрата форма на себе си. Въпреки че всеки Стрелец винаги е в състояние на изцеление и подобрение, сега има шанс да осъзнае как може да постигне много от желанията в живота си, но преди всичко първо трябва да започне със себе си. Съвпадът на Юпитер с Уран в Телец ви помага да постигнете повече смелост и увереност, че можете да направите каквото е необходимо, за да сте най-доброто от себе си. Трябва да преодолеете страха си от романтично обвързване. Никога не трябва да се отказвате в стремежа си към това, твърдят с увереност астролози.

Козирог

Щастлив ден: 8 април, понеделник

Слънчевото затъмнение и новолунието са в Овен и попадат в дома на семейството за Козирога. Шанс е да обърнете повече внимание на личния си живот, като не загърбвате кариерата си. Слънчевото затъмнение и новолунието в Овен сега за вас са в семейния и лечебен сектор, като ще ви помогне да постигнете повратна точка на растеж и осъзнаване в живота си и ще ви позволи да направите радикални промени, които ще бъдат от полза за вас и тези, които обичате. Слънчевото затъмнение разкрива неща, които не сте виждали добре или са били скрити за вас досега, а новолунието ви дава възможност да започнете отначало. Астролозите казват в типичния си стил, че ще бъдете помолени да поемете ролята на създател, докато преминете през детските рани или трудни семейни взаимоотношения и наистина започнете да лекувате най-дълбоката част от вашата душа. Чрез това животът ви ще се промени, като започнете да виждате повече през призмата на изцелението, а не на нараняването, което е началото на един от най-щастливите моменти в живота ви.

Водолей

Щастлив ден: 8 април, понеделник

Слънчевото затъмнение и новолунието са в Овен и попадат в дома на общуването на Водолея. Но тук е и ретроградната спирка на Меркурий. Венера и Слънцето в Овен също създават пространство за драматични и важни разговори. Тази енергия е насочена към започване на нещо ново или продължаване на нещо започнато. Въпреки че е абсолютно необходимо да кажете истината, трябва също така да запомните да не се разочаровате твърде много или да се откъснете по време на този процес. Може да откриете, че се връщате към предишно споразумение или чувства от миналото, но този път имате повече информация, което означава, че можете значително да промените решението си. Действат разнопосочни енергии, но те обединяват теми за комуникация, финанси, любов, избори в живота и ново начало. Трябва да сте сигурни, че на първо място почитате вътрешното си убеждение за истина. Не забравяйте да бъдете мили към другите, като признавате, че каквото и да се надявате да получите, е и това, което трябва да сте готови да дадете, възкликват астролозите.

Риби

Щастлив ден: 20 април, събота

Съединението на Юпитер с Уран в Телец попада в дома на вдъхновението и проектите на Риби. Когато Юпитер и Уран се свържат в Телец, нещо невероятно, променящо живота, започва да се случва с вас. Това е областта от живота ви, която управлява комуникацията. Творческото мислене е в подем. Това, което започва да се проявява сега, не е нещо съвсем ново, а се основава на предишна работа, която сте свършили, или на факта, че най-накрая сте реализирали идея, която имате от известно време. Вселената напълно благославя тази нова глава от живота ви, тъй като енергията на Овен от април 2024 г. също ще осветява вашия дом на богатството. Трябва да следвате вдъхновените си идеи, за да започнете нещо ново. Това е вашият момент да блеснете. Късметът наистина ви заобикаля в този момент, с устрем твърдят астролозите.