0

Ф иналният трети кръг при фидеристите от националното първенство на БФРС се изигра на язовир „Овчарица“ при слънчево и спокойно време – съобщава сайтът на НЛРС СЛРБ.

Там изненади нямаше – утвърдилият се като най-силен тим в тазгодишния шампионат „Видракс“ взе своето и спечели шампионската титла. Напълно заслужено, след като спечели две победи и едно второ място в трите изиграни турнира.

Изненада

Приятната изненада е тимът на „Веда“, заел почетното второ място след стабилна игра и заети призови места, включително и победа в първия кръг. Битката за третата позиция се водеше до последно, като шансове имаха три отбора. В крайна сметка на почетната стълбица се изкачиха фидеристите от „Вижън-МФ Такъл“. Шестицата се допълни от „Фишинг индъстри“, КСР „Пловдив2020“ и КСР „Майсторски риболов“.

Надпревара

Славчо Петров от „Вижън-МФ Такъл“ отново спечели индивидуалната надпревара. Това е трета титла в неговата богата колекция от отличия в нашия шампионат, и то в различни дисциплини. Втори е Людмил Кирилов от „Видракс“, а трети – Радослав Вълчев от „Фишинг индъстри“.

На „Овчарица“ се получи много интересно състезание и силен риболов с впечатляващи резултати. Победителите от „Видракс“ финишираха с удивителните 227 кг риба. Още два тима от челниците успяха да прескочат 200-килограмовата граница. Ловяха се вездесъщите канални сомчета, каракуди, платики, бабушки, имаше и бонус шарани. Общият улов от трите турнира за шампионите е 347 кг риба.

Предстои да се излъчи наш отбор, който ще участва на световно клубно първенство по фидер риболов в Португалия.