0

Б осът на Коза Ностра Матео Месина Денаро, които италианските власти издирваха в продължение на 30 години, изглежда се е чувствал в безопасност в малкото градче Кампобело. Преди да бъде заловен Месина Денаро посетил своята любовница учителката Лаура Бонафеде, но не бил забелязан от ченгетата под прикритие, дебнещи го пред дома й. Къщата на Бонафеде била поставена под наблюдение, тъй като карабинерите подозирали, че тя се среща с мафиота. 

Провалът на властите е запечатан на видеоклипове, предоставени от разследващи полицаи на прокуратурата в Палермо след ареста на Месина Денаро. Сега те ще бъдат използвани за обвинението срещу уважаваната даскалка, пише La Repubblica. 

Кадрите са заснети на 7 януари - 9 дни преди показния арест на мафиотския бос. На тях ясно се вижда, че Месина Денаро влиза в магазин за канцеларски материали, дакото Лаура Бонафеде стои на вратата на къщата заедно със своята внучка. 

В 11.05 часа камера записва как мафиотът излиза от магазина с шапка и яке и се запътва към дома на любовницата си. Друга камера заснема Кръстника в гръб, той спира и разменя поздрави с Бонафеде. Двамата стоят в мълчание и се гледат няколко минути, след което пред дома и спира кола, която отвежда Денаро. Лаура Бонафеде следи с поглед автомобила в продължение на минута преди да се прибере обратно в къщата. 

За тази среща има и писмени доказателства открити при обиска в скривалището на Денаро. На 3 декември “Венесия” (псевдонимът на учителката) пише на “Депри” (Денаро): “Срещата в 11:00 часа е радост и емоция за Венесия. Той ми сподели, че цялото му тяло е обхванато от тремор, който е продължил повече от половин час”. 

Открито е още едно страстно откровение: „Дори и днес същата емоция, обичайният тремор, който обхваща цялото тяло и който продължава все по дълго. Венесия видя, че Депри каза нещо и че последната буква беше “О”: Мисля, че познах малка фраза или може се надявах да е това. Това бяха последните думи от тяхното сбогуване”. 

Според новите разкрития на разследването карабинерите са пропуснали тази финална среща между учителката и мафиота.