0

- Здравей, Пами, много ти благодаря, че именно с интервюто с теб започвам това ново предизвикателство. Къде те намирам? България, Дубай или някоя екзотична дестинация?

- И аз ти благодаря, Деси, че избра мен за старт на твоите, сигурна съм успешни и интересни интервюта. Аз съм на кадем, защото съм родена на специална дата.

Намираш ме в България, в разгара на много силен професионално за мен месец. Знаеш, че наскоро излезе новата ми песен „Карма“, а покрай новите ми модни проекти и колаборации почти не ми остава време за пътуване до екзотични дестинации. Аз неведнъж съм споделяла, че не съм любител на далечните пътувания и обичам да почивам в България. Имам си любими места за всеки сезон и тук се зареждам с много положителна енергия.

- Как успяваш да живееш между София и Дубай? Колко време си тук? Детето винаги ли пътува с теб?

-Много е трудно да разделяш сърцето си в две посоки и заради това все повече време прекарвам в Дубай. Съвсем естествено животът ми се ориентира там, но винаги се връщам в България с огромно вълнение. Тук имам много ценни за мен хора и проекти. Но и светът вече е толкова „малък“, че няма нищо невъзможно, стига да си организиран и мотивиран. Съпругът ми пътува непрекъснато заради работата си, но винаги успяваме да прекараме уикендите заедно. Доника Мария винаги пътува с мен. Само веднъж не успях да я взема и въпреки че с нея бяха мояте майка и моята баба, аз не издържах и се прибрах три дни по-рано. Майчиното сърце е винаги тревожно и винаги копнее за близостта на детето си. С нея пораснах и смених приоритетите си.

- Таткото е ангажиран с бизнеса си там, липсвате ли си, когато си тук? Оставя ли те сама? Ревнува ли те?

- Георги е партньор в голяма международна компания и работата му е изключително отговорна. Работи с много хора на различни позиции в Европа, Близкия изток и други региони. За да е фокусиран и ефективен в кариерата си, му е необходимо спокойствие. Заради това и аз се старая да не давам поводи за ревност, да го чувам преди всяка важна среща, да му оставям съобщения понякога и без повод, за да не му тежи, че аз съм далеч в даден момент. Той отговаря на това със същото внимание към моите проекти, с пълната подкрепа към важните за мен срещи. Доверието между нас се гради всеки ден, защото и аз, и той сме силни характери и не бихме си позволили да ограничаваме свободата на човека до нас. Ревността понякога е здравословна, но нашата ревност е от тази, сладката. Да ти стане хубаво, че другият те иска само за него и всяка друга мисъл му пари.

- Как се запознахте? От първия момент по социалните ти мрежи си пролича, че има любов в живота ти? Това първата голяма любов ли е?

- Аз съм открит човек. В личния си и публичен живот аз съм един и същ човек. Щом съм влюбена, не го крия. Ако тъжа или изпитвам друга емоция - това също си личи за всички. Не се притеснявам да кажа, че това е моята първа осъзната любов, която се превърна в прекрасно семейство и планове за бъдещето. Моите приятели знаят красивата история на връзката ни с Георги. Той беше близък на семейството ми и се познаваме отдавна. Така се случи, че не се бяхме виждали няколко години и когато се срещнахме през лятото случайно на морето, разбрахме с един поглед, че между нас започва нещо много силно. Всичките ми приятели и роднини много го харесват и ни подкрепят. Вярвам, че в живота всичко се случва в точния момент и съм благодарна, че мога да кажа, че мъжът до мен е моята любов и аз неговата.

- Ти си изключително амбициозно момиче? Разкажи ми за професионалния ти път? Училище, страстта към музиката, първата песен и не на последно място - твоят бранд за дрехи!

- Не се определям като амбициозна. По-скоро мисля за себе си като артист, който не се страхува да заяви себе си в различни роли. Още от малка обичах сцената. Пеех в хор, посещавах школа по латино танци. Няколко години бях възпитаник на театрална школа с преподаватели като Дани Ангелов, Даниел Цочев. Отраснах в Дарик радио и докато мама работеше, аз записвах реклами с Ники Кънчев, говорех си за какво ли не с Драго Симеонов, Нина Александрова. Бях във втори клас, когато спечелих приза „Малка мис София“. После имах своята кариера на модел и заминах за кратко в чужбина. Музиката винаги ме е вълнувала. Следя всичко ново и с удоволствие ходя на концерти на любими изпълнители в чужбина. Не мога да кажа, че харесвам само един стил музика или няколко изпълнители. Вълнуват ме спектаклите на големите звезди, костюмите, хореографията. Модата също винаги ме е вълнувала. В един момент започнах да шия дрехи за себе си, защото не намирах това, което искам да нося. Да е удобно, да е женствено и в същото време да е на достъпна цена и да може да се съчетава според повода. Така се роди и моята модна марка и съм изключително щастлива, че все повече млади момичета, елегантни жени и инфлуенсъри избират мой тоалет. Сега съм в процес на създаване на мой влог и мисля, че тепърва проектите ми ще стават интернационални. Това е моята посока. Да изпробвам границите, да излизам от очертанията и да имам мой почерк. Във всичко.

- Какво ти даде майчинството? С какво промени Палома?  

- Никога не съм си представяла, че сърцето ми може да живее извън мен. Сега съм само на 25 години, а отговорностите и тревогите ми като майка са на преден план за мен. Имах тежка бременност и трудни моменти. За радост и с помощта на професионалистите, на които се доверих в Дубай, съдбата ми даде най-ценния подарък. С подкрепата на семейството ми, с огромната любов, с която Рая, София и Георги посрещнаха Доника Мария, аз се превърнах в щастлива жена, която иска да дава и получава любов, грижа, нежност.

- В Инстаграм показваш прекрасния живот, който имаш. Наскоро публикува reel с живота ти в Дубай. Не те ли е страх някой да не завиди, както казват - зли очи? Суеверна ли си?

- Публикувах нещо, което е тренд в нета и, разбира се, като всичко в социалните мрежи и това е силно стилизирано и преекспонирано. Всички подбираме само празнични и разкошни моменти, с които да се представим пред света в няколко секунди. Като трейлър за филм. Показах лъскавата част на живота си много инфлуенсъри по цял свят го правят и дори превръщат в печеливш бизнес. Не се притеснявам, че някой ще погледне на живота ми или на постовете ми в Инстаграм и Тик-ток със „зли очи“. Не съм откраднала нищо, не дължа нищо на никого, не правя лошо и нямам лоши мисли. Отговарям за себе си. А за другото - казах ти още в началото - родена съм под щастлива звезда. Богородица се грижи за мен. Нося името й и вярата в доброто.

- Как минава един твой ден в Дубай?

- Различно и динамично. Имам много отговорности, свързани с училището на децата, с техните извънкласни дейности и срещите им с приятелчетата от квартала. Старая се да не страдат и моите проекти, да търся баланс. Имам помощ, разбира се, и никога не отказвам да получа съвет. Да си работеща майка, не винаги е лесно, но балансът се намира, стига да имаш желание.

- А в София?  

- Когато съм в България, имам нужда да отделя повече време на родителите ми, на роднините и на приятелите ми. Знам, че им липсвам, но вярвам, че така срещите ни са и по-емоционални, и по-чакани.

- Кой е най-скъпият подарък, който си получавала?

- Най-скъпият подарък е времето, което близките ми хора отделят само за мен. Това е безценно. Научих се да ценя тези моменти.

- А най-емоционалният?

- Всички цветенца, откъснати за мен от Доничка, са най-емоционалните ми подаръци, рисунките и прегръдките на прекрасните й каки Рая и София и батко й Жоро. Киновечерите с брат ми Грег са също изключително емоционален подарък за мен.

- Къде ще прекараш празниците? Обичаш ли семейните събирания?

- Обожавам ги. Тази Коледа част от семейство ми ще се събере в дома ни в Дубай. Само семейството на вуйчо ми ще остане в България заради натоварения им работен график. Отсега съм измислила украсата на празничната маса за Бъдни вечер, избрала съм еднакви тоалети за всички деца за Коледния брънч в любимия ни ресторант. В новогодишната нощ ще се насладя на ексклузивната „компания“ на Стинг. Коледните празници са любимото ми време от годината.

За огромна моя мъка това ще бъде първата Коледа без дядо ми Сашо. Липсва ми всеки ден все повече.

- Можеш ли да готвиш? Или имаш частни готвачи?

- Не умея да готвя. Все се шегувам, че Георги ще си остане вечно гладен, ако разчита аз да му сготвя. Но пък майка ми се шегува, че съм перфектна в резервациите за вечеря. Мисля, че и на готвеното ще му дойде времето. В интерес на истината съм опитвала да приготвям ястия по време на ковид пандемията и ми се получиха добре.

- Мислила ли си вече за подаръци за Коледа? Какво му подари? Какво си поръча за теб?

- Подаръците вече са купени и опаковани, но аз по принцип обичам да подарявам не вещи, а преживявания и спомени. Така че съм любопитна дали съм уцелила тази година с идеите за подаръци. Тази година сама си направих подранил подарък и си купих мечтаната рокля за новогодишното парти. Това е подарък от мен за мен. А Георги ще отдели един следобед, за да дойде с мен и да си избере подарък. Така ще съм сигурна, че съм му подарила две в едно - и отношение, и спомен.

- Наскоро четох едно твое детско писмо, което майка ти публика. Беше толкова сладко… Какво ще подариш на децата?  

- И аз много се смях на това писмо. То е пълно с детски правописни грешки и с цялата невинност, на която е способно едно дете. Всъщност аз дълго време вярвах на историята, че моята майка си пише по имейла с Дядо Коледа и той знае точно колко съм била послушна. В конкретната година обаче съм толкова щастлива, че ми се е родило братче и явно съм решила да благодаря и на Дядо Коледа за този безценен подарък. Е, бях добавила и три неща, от които да си избере и да ми изпрати допълнително. Децата също очакват подаръците си в коледната нощ и ние се надяваме Дядо Коледа да им донесе поръчаните кола с дистанционно и т.н. Но най-големият подарък за тях е, че ще бъдат заедно. Миналата Коледа Доничка беше бебе и заспа рано-рано. Сега не съм сигурна, че ще успее да мигне от емоции.

- Какво си пожелаваш за следващата 2024 година?

- Да не ми взима никого, напротив да добавя хора в моето семейство и приятелски кръг. Да съм здрава и обичана. Другото се постига.

- Ще продължиш ли участията? Такъв талант вкъщи не трябва да седи.

- Със сигурност никога няма да се откажа от музиката. Да създавам песните заедно с екипа ми, е изключително преживяване за мен. Зарежда ме, кара ме да не спя, докато не изпипам всичко в детайли. Искам всеки мой нов проект да изненадва, да надгражда, да вълнува. Веднага след като запиша нова песен, вече мисля за следващата. Моите фенове са изключително мили с мен и всячески ми показват, че очакват още и още от мен. Няма да ги разочаровам и използвам случая да им благодаря за подкрепата. Ценя всяка мила дума, всяка реакция и всяка среща.

- Майка ти сигурно се гордее с теб? Кръсти и дъщеря си на нея. Но през годините имало ли е спречквания? Хората казват, че трудно се гледа тийн, ама всеки скандал си заслужава, за да стане стойностен човек. Какво мислиш?

- Специално се консултирах с майка ми как да отговоря на този въпрос (смее се). Тя ми отговори така: „Много се гордея с теб. Превърна се в прекрасна майка, в изключително смела жена, в човек с огромно сърце и в моя най-добра приятелка. Това напиши. Всички тийнейджъри си имат своите силни моменти. На тях съм гледала като на опит за теб и като на отмъщение за моите тийнейджърски години.“ Не питах баба ми каква тийнейджърка е била мама. Предполагам, че и тя ще даде такъв мил отговор. Нашата женска връзка не предполага друго освен безрезервна подкрепа. Кръстихме Доника на майка ми и мисля, че никога не съм я виждала по-щастлива от деня на изписването на внучката й от родилното, който съвпадна с рождения й ден. Призна ми, че преди да се роди малката Доника, не е харесвала особено името си, но сега го обожава. А Мария добавихме не само защото аз съм Палома Мария, а и защото Божията Майка бди над мен всеки ден. Тя помогна да мина и през изпитанията на бременността ми. Празнуваме двоен празник на 15 август.

- На какво искаш да научиш децата си?

- Да приемат живота си като празник. На това са ме учили моите родители. Мама казва, че съм била благодарно на живота дете и винаги съм се движела из къщата на подскоци. Все съм си намирала за какво да съм щастлива и благодарна. Искам да ги науча да вярват в мечтите си, в собствените си сили, да влизат в битки с твърдата увереност, че ще се справят. Те са прекрасни деца, които имат изключителни примери за подражание около тях. Знам, че това ще им бъде компас.

- Пожелания за празниците на нашите читатели.

- Бъдете здрави, обичани и с късмет! Пожелавам ви светли празници и вяра, че следващата година ще ни донесе всичко мечтано. Прекрасни мигове с любимите хора и сърдечни поздрави от моето семейство.