0

- Памела, издадохте втори албум. Представете го на нашите читатели...

- Казва се Trust in Me - „Довери ми се“. Миниалбумът се състои от 4 авторски песни на английски език.

- С какъв екип ги създадохте?

- Радослав Славчев (аранжименти, бас китара, китара), Момчил Косев (аранжимент, китара), Александър Славчев (мискинг, барабани), Юлиян Янев (мастеринг), Александър Васев (пиано), Васил Вутев (барабани). Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”. Имах огромна подкрепа от настоящата ми вокална педагожка Мария Хубенова - тя също много ми помогна емоционално и житейски в целия период на реализацията на проекта. Снимката на обложката е направена от Богомила Деянова, а стайлингът и дизайнът на дрехите са направени от Славена Петкова. Благодаря от сърце на всички тези прекрасни хора!

- От какво са вдъхновени песните ви и къде можем да ги чуем?

- Песните са вдъхновени от любовни ситуации в живота ми. Признавам, че това е нещото, което най-много ме движи да творя музика и да пиша текстове. Любовните отношения, с всичките си сезони и различни цветни моменти. Можете да чуете музиката ми във всички музикални платформи - YouTube, Spotify, Tidal, Apple Music и други.

- А работите ли по нещо ново?

- Вече работя по трети миниалбум, който предстои да излезе в началото на 2023 г.

- Как преминава един ваш ден?

- Дните ми са много динамични и изключително различни. Обикновено денят ми е изпълнен с много музика, репетиции, записи, творческа работа върху проекти, танци, участия. Също така преподавам и пеене в Артистична Музарто академия.

- Какво е любовта за вас?

- То е вътрешно усещане, което ти дава енергия да правиш определени неща - нещо красиво, което те тегли напред. Когато обичам нещо или някого, аз горя от ентусиазъм, желание, страст да се отдам и да дам всичко от себе си в нещата, които обичам, или хората, които обичам. И това чувство ме кара да искам да дам от времето си, от енергията си, да напредвам, да израствам, да се променям и подобрявам в името на това, което обичам. Също така вярвам, че един от най-истинските текстове за любовта е, когато „си на дъното“ и си в „трудности”. Тогава човек няма какво да губи, няма за какво да се „захване” и тогава наистина си изяснява какво обича да прави, кого обича, кои са приоритетите му, какво е важно за него и кои са истинските хора до него, които го обичат и подкрепят. Когато има трудности и продължаваш да искаш да правиш нещата, които правиш, значи ги обичаш и са наистина важни за теб. Когато има трудност в едни отношения, ако продължаваш да обичаш човека и да искаш да бъдете заедно и да преодолеете всяка трудност, която живота представя заедно, това е любов. Поне в момента така виждам любовта!

- Откъде черпите вдъхновение?

- Вдъхновението е навсякъде около нас, стига да сме с отворени очи и съзнание да го видим и усетим. Музиката ме вдъхновява, танците, любовните ситуации в живота ми, разговорите с приятели или членове от семейството ми. Красивите места, вкусната храна, дълбоките разговори.

- Ако попаднете на самотен остров, какво бихте взели със себе си?

- Любим човек, с когото да споделям преживяването. Животът е много по-красив, когато е споделен.

- Кое е най-забавното нещо, което сте чували за себе си?

- Че винаги съм била супер щастлива и усмихната. И че съм много силна и се справям с всичко. Да, това е част от мен, но не е цялата истина. Аз съм изключително емоционална и чувствителна. И понякога приемам някои неща много навътре и изживявам някои неща трудно. Много съм чувствителна, често плача и когато имам трудности в живота или конфликт с някого, разочарование (особено в любовен план), това много ми влияе емоционално и душевно. И понякога ми е трудно да се фокусирам, защото емоциите, които чувствам, надделяват. Но също така е вярно, че въпреки всичко това наистина съм оправна и се справям, за което съм горда.

- Какво е нещото, което не бихте простили никога?

- Лъжа. Смятам, че ако човек е честен и искрен и говори от сърце, всичко би могло да бъде простено и изговорено и да се намери разбиране и решение за всяка ситуация. Доверието е всичко за мен и е основата на всички отношения.

- Коя беше последната книга, която прочетохте?

- “Очевидната скрита истина за взаимоотношенията“ на Хули Леонис. Той е много вдъхновяващ автор и определено е допринесъл за развитието ми като човек.

- Какво дете бяхте и за какво мечтаехте?

- Бях диво и енергично дете. Нямах търпение да порасна, за да мога да си правя каквото поискам и да се чувствам свободна да бъда и да сбъдна себе си по начина, по който аз го усещам.

- Пораснали, сбъднахте ли мечтите от детството си?

- Сбъдвам ги. Все още съм в началото на пътя си, но смятам, че съм в правилната посока и се наслаждавам на процеса и на израстването и всичко, което ми се случва. Имам много мечти, които тепърва сбъдвам и предстои да сбъдна.

- Откъде дойде любовта към музиката?

- Вярвам, че човек идва на земята с някаква мисия и с таланти, които идват от другаде. Не знам точно откъде, но просто идваме родени с определени качества, заложби, желания, усещания, пориви. И сме тук, за да сбъднем всичко това. Баща ми е бил музикант като млад и вярвам, че съм наследила тези неща от него. А от майка ми заимствах чувството за красота, стил, мода, позитивизъм, без значение какви трудности дава животът, адаптивност към всякаква ситуация.

- Ако можехте да бъдете на една сцена с ваш идол, кого бихте избрали?

- В момента не мога да усетя с кого бих пяла на една сцена, но със сигурност бих искала да имам разговори с хора като Майкъл Джексън, Тина Търнър, Бионсе, J Balvin, Selena Quintanilla. Някои от тези артисти са сред нас, други не. Но бих искала да говоря с тях, да чуя истории от живота им, да чуя за пътя им, трудностите, които са преминали, как са се справили.

- Спортувате ли и как поддържате форма?

- Танцувам латино танци – те ме правят много жива и ме карат да се чувствам изключително секси и женствена и сякаш разпалват огъня в мен. Обожавам и да вървя и така имам чувството, че прогресирам.

- Кое е първото нещо, което правите сутрин, когато се събудите?

- Структурирам програмата за деня. Това ми дава чувство на дисциплина и спокойствие, че знам какво трябва да се свърши и просто трябва да стана и да го направя.

- А кое е последното нещо, което правите вечер, преди да си легнете?

- То е свързано с първото. Изключително е удовлетворяващо, когато погледа графика си и видя, че съм направила всичко, което съм заложила за деня. Това е едно от най-удовлетворяващите усещания.