0

М ного от звездните деца на известните личности у нас тръгнаха по пътя на родителите си и наследиха талантите им.

Синовете на Ненчо Илчев и Деян Донков кандидатстват в НАТФИЗ, а децата на Еми Стамболова и Фики взеха медните им гласове.

Комик

Синът на комика Ненчо Илчев – Момчил, тази година беше абитуриент и върви по крачките на баща си. Момчето иска да стане актьор. „Ще кандидатства в НАТФИЗ. Той е израснал в театъра с майка си и мен, все пак му е в кръвта. Казах, че трябват труд, талант и упоритост, но и доза късмет. Разбира се, винаги ще го подкрепяме и ще му даваме съвети“, сподели преди месеци щастливият баща пред „Телеграф“.

Синът на актьора Деян Донков – Деян-младши, също се сбогува с гимназията тази година. Момчето завърши елитната столична седма гимназия, а освен това се занимава и с футбол. „Септември ще кандидатствам в НАТФИЗ, избрал съм специалност „Продуцентство“, сподели Деян-младши пред „Телеграф“ през пролетта. Синът на футболиста Илия Груев, който направи кариера в Германия и игра в националния отбор, също се разви в тази държава и играе в националния ни отбор. В момента Илия-младши е в Англия в отбора „Лийдс Юнайтед“.

Instagram

Instagram

Корейски

Певицата Еми Стамболова, която е майка на две прекрасни момиченца, също сподели интересите им. „Голямата ми дъщеря Емел ми каза, че това не е нейното призвание, пее много хубаво, но няма желание да се развива. Нейното най-любимо хоби е готвенето. Освен сладкиши прави погачи, пици и още много неща. От 12-годишна прави тортите за рождените си дни сама. Миналата година, когато трябваше да избере в коя гимназия да продължи, я насочих да е в сферата на кулинарията, защото това е занаят, но тя ми каза, че това е хоби за нея. И избра да учи английски с испански език. И двете говорят и турски и владеят по три езика. Малката е много артистична, ритмична, не спира да пее, но все още е много малка, за да кажа към кое е ориентирана. Ако сама не ми каже, че иска да пее, няма да я натискам насила. Но по цял ден ни изнася концерти, като започнем от световни поп звезди, корейски и китайски групи, минем през Лили Иванова. Много обича да слуша Тони Димитрова и да пее песните й, народна музика също – любимата й песен е „Търновската царица“ и стигнем до нашия бранш. Добре, че са те, дори да ме вкарат в новите парчета“, издава изпълнителката.

Instagram

Колегата й Фики пък е баща на момиче и момче и се похвали пред „Телеграф“, че и двамата са наследили музикалния нюх към музиката от него.

„Интересното е, че и двамата обичат балади, което е много нетипично за тяхната възраст. Разбира се, пеят си и детските песнички, но баладичните тонове ги впечатляват повече“, допълва изпълнителят. Грижовният татко не пропусна да заснеме как прави първия си дует с малкото му момиченце с песента „Цвето“ и да го сподели в социалните мрежи пред почитателите си. Макар и детенцето да се включва с една-две думи, се вижда колко е щастливо.

„Тя е на 3 годинки, едва говори, но е много музикална и успява да влезе в тоналността, макар и на тази крехка възраст, има искрица в нея”, споделя радостно Фики. По-голямото му дете - Тони, който е кръстен на дядо си, също изявява голямо желание към пеенето и музикалните инструменти от малък. „И двете деца са много музикални.

Тони е по-голям, вече е на 6 и при него е по-изявено. Поиска да го запишем и на уроци на пиано. Надявам се и двамата да се развият в тази посока, ако им харесва. Винаги ще ги подкрепяме и ще им помагам с каквото мога. Имаме много талантливи деца в България, а това само ме радва. Те нямат много избор, вкъщи е пълно с инструменти и се пее често - казва Стораро. - Надявам се да имат едно добро бъдеще и да се гордеем с всички дечица, които полагат старания в тази или друга сфера“, допълва той.

Друго малко момиченце, което е наследило гласа на майка си е дъщерята на Преслава – Паола. Поради големия й интерес към музиката колежката на майка й и близка приятелка на цялото семейство Софи Маринова подари комплект - микрофон с пиано на детето. Щастливата майка не пропусна да се похвали пред почитателите си и щракна дъщеря си заедно със Софка и големия подарък в розов цвят.

Instagram

Тъпан

Синът на фолкпевицата Джена и Атанас Стоев-младши се оказа, че може да свири на тъпан. 5-годишното момченце, което е трето поколение Атанас, направи първата си изява навръх юбилейния 30-и рожден ден на баща си рамо до рамо с прословутия си дядо Наско Канара и музикантите от оркестър „Канарите“. Попфолк изпълнителката Джена разкри пред „Телеграф“, че двамата с мъжа й не са от родителите с болни амбиции и по никакъв начин не подтикват сина си към музиката само защото самите те са такива.

Instagram

„Той ни изненада на рождения ден. Досега никога не се беше включвал така. Изпя над 5 мои песни, а аз дори не предполагах, че знае някоя. Никой от нас не очакваше, че ще вземе микрофона и ще започне да пее. Той беше гвоздеят на програмата и всички му се радвахме много. Буквално сам взе тъпана и започна да свири с баща си. След това взе микрофона и започна да пее с мен. Всички бяхме приятно изненадани. Дори и най-близките ни бяха шокирани“, сподели щастливата майка. Вкъщи музикалното семейство учи малкия Атанас на народна музика. „Винаги първите уроци на всеки музикант са пиано и народни песни. Баща му го учи да свири на барабани, аз го уча на пиано“, споделя певицата.

„Пожелавам на всички дечица да открият своето призвание. На нас, музикантите, Бог ни е дал талант и е малко лесен пътя. Поне от по-ранна възраст си наясно какво ще правиш. Дай Боже да е нашият наследник.

В музикално семейство децата да свирят и да пеят, по-хубаво няма. Ние с баща му ще бъдем до него и ще го подкрепяме винаги“, разказа брюнетката.

*Автор: Лина Димитрова