0

Ч асът на гумените ботуши настъпи! Време е да разнообразите гардероба си, разчупвайки ежедневния сив аутфит с пъстри обувки, предпазващи ви от студ и дъжд. Колекциите, залагащи на сигурност що се касае до защита при променливите климатични условия през последните месеци от годината, този път обръщат специално внимание на дизайна – ярък, забележим и нестандартен.

Вид

Преди да се сдобиете с нов чифт, поставете фокус върху вида обувка, нейните размери, в това число и височина, ниво на подметката, дизайн – с цип, връзки или лепенка... Опитайте се да визуализирате перфектния модел, отговарящ на представите ви за красота и комфорт, след което се запознайте с тазгодишните находки, сезон есен/зима. Планът на дизайнерите е да ви сюрпризират по няколко линии, затова колекциите включват различни модели, напълно противопоставящи се едни на други. Най-търсени се оказват гумените ботуши, които са под коляното и се връзват. Обуват се лесно, а поддръжката им не изисква никакви усилия.

Това, което впечатлява, е изборът на цвят. Синьо, жълто, оранжево, червено, зелено, лилаво, розово и т.н. са част от ярката гама, която ги „облича“.

С височина над коляното също е неостаряваща хитова тенденция, която има своите верни привърженици. При този тип се наблюдава използването на пастелна гама и така известните войнишки нюанси – зелено, графит и пр. Ако сте фен на класиката – то това е вашият следващ ход в пазаруването!

Дизайн

Друго характерно за новите модели е наличието на контраст. Например, ако основата е в жълт цвят, то връзките ще бъдат в зелен. Цветовете безспорно провокират добро настроение и положителни емоции. Номерацията варира от детски модели до унисекс за родителите. Бум отбелязват така популярните колекции “Мама и дете”. Много жени намират за изключително приятно да са облечени еднакво със своя син или дъщеря. Или ако не изцяло, то поне един от елементите им да издава връзка.

Instagram

За момчетата и момичетата в детската градина са характерни рисунките. При тях често няма цип или връзки, ботушът се нахлузва с лекота заради по-голямата свобода около глезена.
По отношение на картинките пазарът отново предлага богато разнообразие – от животни, през флорални мотиви до пейзажи и фантастични елементи.

Стил

Гумените ботуши от години насам не се приемат единствено като обувки за разходка в парка. Всъщност редица любителки на модата ги съчетават с офис или елегантна визия. Въпросът е да намерите златната среда, за да не изглеждате шик и комично.

Някои от предложенията, които са в графа по-висок клас, не са никак бюджетни. Въпреки това инвестицията си струва, тъй като гумата като материал трудно се износва.

Бихте могли да ги носите с широк панталон, пола или рокля, съчетанията със сако като връхна дреха са предпочитани. Нашият съвет е да изберете и чанта в този стил. Два аксесоара от една порода често са отлично попадение в цялостния вид.