0

К акво може да подчертае по-добре красотата на цветето у дома? Разбира се, подходяща кашпа. А те струват скъпо. За ваше щастие ние сме насреща. С 10 съвета, които несъмнено ще срещнат радушно посрещане, защото са „нискобюджетни”, а и не се изисква особена сръчност при реализацията им.

1. Хартия

Поставете саксията в цветна хартиена торбичка. Това ще запази цветната композиция в същия стил.

2. Дреха

Можете да отидете още по-далеч - отрежете крачолите на старите дънки и облечете саксията с тях.

3. Въже

Можете да украсите саксия със стегнато въже.

4. Кафе на зърна

Кафе на зърна, боб, бакла, леща – друга разновидност на идеята да обвиете и залепите върху цялата повърхност на саксията въже. Изостаналата дантела също ще ви влезе в употреба.

5. Консерви

Консервените кутии обикновено отиват на боклука. Сега ви предлагаме да ги измиете и превърнете в ето такива саксии.

6. Тапи

Това са най-симпатичните миникъщички за сукуленти. На бас, че не сте се сещали, че непотребната тапа за вино може да послужи за това.

7. Дантелки

Ако не искате да подарите букет отрязани цветя, а нещо, което да остане дълго време за спомен, поднесете го по най-ефектния начин – декорирайте саксийката с дантела (в магазините за хоби материали има разновидности, които имитират ръчно плетиво).

8. Аромат

За да освежите въздуха в стаята, ако нямате специален ароматизатор, просто капнете няколко капки от любимото си масло (лимон, портокал) директно в пръстта в саксията или капнете във водата в чинийката за саксията.

9. Миди

Ако сте събрали миди и раковинки, можете да им се любувате целогодишно, след като облепите с тях саксийката с мушкато, сакъзче или друго цвете. Същият ефект имат и малките камъчета. При желание можете да ги боядисате в ярки цветове. Много подходяща украса за кактуси и сукуленти.

10. Срещу гниене

Нито едно растение не обича да бъде наводнявано - това води до гниене на кореновата система и цветето умира. За да избегнем това, може да поставим най-обикновени капачки за напитки (или голяма капачка от крем) в кашпата, точно под саксията. Така вече имате препятствие срещу гниенето, което при това е невидимо.