0

„Предупреденият човек е два пъти спасен“, гласи една древна халдейска мъдрост. За това може да помогне точното разшифроване на астрологичната обстановка през юни месец. Планетарните влияния отварят широко вратата пред нас с изобилие от шансове за кариерно и личностно развитие, пътешествия, любов, романтика, но няма да мине и без турбуленции. Ще има и изкушения - житейски капани и съдбоносни избори, които ще предопределят по-нататъшното ни личностно и професионално развитие. До края на тази седмица действа опасен небесен квадрат, сключен от Плутон, Юпитер, Марс и Луната и нейните възли.

Хубаво е да се избягват конфликти и рискови действия. За жалост обстановката на сблъсъци в личен и обществено-политически план ще действа с хаос, агресия и протести до около 14 юни, когато ще бъде пикът. Всъщност тази тенденция не е само за България, а е за цяла Европа. Изпитите на време-пространството на Земята се преодоляват по-леко с правилната нагласа, стига да знаем, че всяко събитие (добро или лошо) е част от божествения план за нас с крайна спирка еволюция на душата в посока, любов, милосърдие и прошка.

Пълнолуние

Първото събитие за месец юни е на 4-ти (неделя). Тогава настъпва пълнолунието в 14-тия градус на огнения знак Стрелец. Поначало всяко такова събитие се явява точка, пауза в нашия житейски път. Затова не е добре да се стартира нищо ново, тъй като Луната (символизираща плановете ни дори на подсъзнателно ниво) е достигнала своя максимум и само може да намалява. В същото време Слънцето тегли в противоположната посока, което създава предпоставки за вътрешни (душевни) и външни конфликти. В случая това пълнолуние в Стрелец ще включва със сигурност отношения с хора по-отдалеч, тъй като този знак управлява връзките с други страни и култури, с чужди националности.

Огнен знак

Като цяло огненият знак ще ни даде една ясна преценка за нещата и шанс да проявим мъдрост в отношенията с околните. Пълнолунието е и момент, в който човек може да направи ревизия и да се освободи от всичко старо, ненужно, което му пречи. Това може да са стари дрехи в гардероба, чиято застояла енергия води до зацикляне на живота ни. При други може да са поведенчески модели или вредни навици. При трети – излишни килограми. В това отношение моментът е добър за начало на някаква кратка 24-часова диета, освобождаваща от токсините. В този ден може да се мине на по-лек хранителен режим с прием на плодове, зеленчуци, смутита. Хората с тренинг в областта биха могли да гладуват, приемайки само вода – но всичко е според индивидуалното състояние на организма. Идеята е, че пълнолунието активира метаболитните процеси в тялото. То започва да гори мазнините, а лимфата да изхвърля шлаката.

Скрит ключ

В хороскопа на момента Луната (в Стрелец) е в опозиция със Слънцето (в Близнаци). Доста интересно, но някои астролози, представители на Лондонската школа, отбелязват, че това пълнолуние се явява скрит ключ за събития в следващите 2-3 години. Причината е, че има връзка с превключването по знак на планетата на щастието Юпитер. След една година по същото време (май 2024 г.) тя ще премине от знака Телец в Близнаци за първи път от 12 години. Затова, ако човек наблюдава събитията до 4 юни и се сблъска с нещо, което го препятства, не работи, не се случва гладко, да не се отчайва. Това ще се яви само първото стъпало за невероятен прогрес в бъдещето - за една фантастична 2024 г., и след като Уран влезе в Близнаци през 2026 г. и дори нова житейска посока.

От песъчинка до перла

Тази песъчинка, сложена в мидата на юнското пълнолуние, ще се превърне в перла, но в каква посока подсказва слънчевият знак. Например хората от зодия Овен ще имат късмет в сфери като - реклама, вестници, списания, телевизия, транспорт, комуникации. Телец – колекционерски предмети, пазаруване, филантропия, бизнес, недвижими имоти, инвестиции. Близнаци – външен вид, репутация, стил, онлайн идентичност. Рак – напредък в религия, духовност, самопомощ, медитация, енергийни терапии. Лъв – рамо от приятели, съюзници, общества, превръщане на хоби в бизнес или професия. Дева – успех чрез амбиция, постижения в кариерата, може и академична. Везни – успех при връзки с чужденци или чужди държави, обучение зад граница, пътешествия, а при други трайна емиграция. Скорпион – търговия с акции или криптовалути, ипотеки, банки, наследство, завещания, доверителни фондове, застраховки. Стрелец – професионални и интимни партньорства, при едни брак, но при други развод, раздяла, вдовство, вражди, конфликти. Козирог – работа, начин на живот, благополучие, здраве, смяна на службата, развитие на ум/тяло/дух.

Водолей - запознанства, романтика, ухажване, бременност, потомство, ученици.

Риби - дом, семейство, домакинство, роден град, родина, собственост, ремонти, предци, родословно дърво.

Разбира се, ключът на пълнолунието ще бъде най-отчетлив за хората, които имат нещо в знака Близнаци в рождената си карта. За останалите влиянието ще бъде по-скоро мимолетно пробляскване в живота.

Меркурий

Когато говорим за Близнаци, неминуемо трябва да държим под око тяхната планета управител Меркурий. До 11 юни планетата, дирижираща според астрологията човешките комуникации, договори и транспорт, ще подкрепя Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби. Те могат да се радват на приятни срещи, нови приятелства, пътешествия. Малко повече търпение и такт трябва да проявят Лъвове, Скорпиони и Водолеи в отношенията си в работа или вкъщи. А в случай че ще водят преговори, то може да има изостряне на тона и неуредици.

От 11 до 27 юни импулсът на първата планета от Слънчевата система ще духа в платната на Овни, Близнаци, Лъвове и Водолеи. Те ще се радват на страхотни изживявания, приключения и хармония в отношенията. На другия емоционален полюс пък ще са Девите, Стрелците и Рибите. Те може по-трудно да се вписват в обществото, но каквото и да им се случи, не е добре нито да генерализират, нито да драматизират една момента ситуация. Защото много скоро (от 28 юни) космическият ритмус ще се обърне положително за тях. Тогава на благополучие ще се радват още Телец, Рак и Скорпион.

Венера

През юни промени ще има и по линията на Венера – планетата на финансите и любовта. От 7 май до 5 юни тя е в знака Рак, откъдето зарежда с преданост, грижовност, отговорност и сантименталност всички знаци. От 6 юни тя превключва в нова тоналност и от залагаща на сигурното и не обичаща рисковете влиза в огнения знак Лъв, носещ точно приключенски дух, авантюризъм и афинитет към флирт, хазарт и развлечения. От идния вторник с пълни шепи от живота ще грабят представителите на огнените астрознаци: Овен, Лъв, Стрелец, както и въздушните – Везни и Близнаци. Те могат да се радват на късмет в личния живот, работата и бизнес начинанията, на сбъдване на планове и мечти. Но както всяка магия (научна лабораторна или езотерична) се нуждае от източник на енергия, в случая ударната порция енергия ще дойде от Марс, намиращ се в същия огнен адронен ускорител - знака Лъв.

Слънцето

Говорейки за енергия, откъм Слънцето през новия месец тя ще слезе в изобилие в живота на родените във втора и трета декада на Овен, Близнаци, Лъв, Везни и Водолей. Разбира се, всичко зависи от личния хороскоп на всеки човек, но общата соларна тенденция гласи, че мнозина от тези зодии ще усетят физически, емоционален или кариерен подем. В същото време представителите на астрознаци Рак, Стрелец и Риби е добре да не предприемат рискови или нови начинания, да пестят силите си и да проявяват търпимост, като избягват пререканията.

От 22 юни вече Слънцето ще носи на крилете си Рак, Скорпион и Риби. Те ще се радват на много удовлетворяващи моменти. Времето ще бъде добро за отпуски и релакс без излишно напрежение на родените в първа декада Овен, Везни и Козирог.

Карма

Шестият месец ще предложи още едно знаменателно събитие от т. нар. тежка външна планета. Управителят на трудните житейски уроци и на кармата Сатурн ще мине в ретроградна позиция от 18 юни. Обратната разходка по зодиака ще продължи чак до есента – 3 ноември. Това време ще донесе забавяне на работния ритъм, възможност за промяна на приоритетите, минаване на преквалификационни курсове, ремонти, ревизии на плановете, реконструкции на стари сгради. А ако имаме незавършени проекти, е добре те да бъдат реализирани.

Сатурн отговаря за контрола, дисциплината и материалното благополучие. Тъй като под негова власт ще бъдат отпускарските месеци, е добре да планираме всичко, да не харчим за нищо излишно. Т.е., ако почивката е в хотел с една звезда по-малко, от това само можем да спечелим. Самите финансови потоци ще се движат по-бавно, така че трябва винаги да имаме едно наум и да харчим по-разумно.

Пришествието на роботите се отлага за 2024 г.

От пролетта Плутон вече мина в знака на Водолея, където ще остане чак до 2044 г. Предишният път, когато Плутон е бил във Водолей, е времето на Френската революция и американската борба за независимост. Т.е. той винаги носи много интересни събития, разместване на обществените пластове, рушене на стария световен ред и изграждане на нов. Това ще се случи и в България.

Очаква се сега Плутон да донесе и трайно навлизане на високите технологии като изкуствения интелект, роботите (коли, домашни помощници) и въобще всичко, което сме гледали във фантастичните филми ще стане факт. Бъдещето ще донесе и нови прояви на фанатизъм, тъй като Водолеят е знак на крайностите. Всички тези вещания и процеси ще се забавят заради ретроградните фази на планетата. Именно една такава започна на 2 май, а на 12 юни Плутон ще се върне в знака Козирог (до 22 януари 2024 г.). Това ще засегне родените през първите 4-5 дни на знаците Овен, Телец, Рак, Дева, Везни и Козирог. Някои от тях ще имат възможност за поправка на стари грешки от миналото, а при други се задават съдбоносни промени в личния живот или в работата. За да преминат засегнатите хора по-леко периода, е добре да не се вкопчват в старото, както и да се разделят с вредните си навици, отношения и дейности, които ги дърпат назад в духовен или материален план.