0

Т я стана лицето на аеробиката и я превърна в тенденция. Изненадващо, системата на фитнес гуруто все още работи и помага, както и много съвременни техники.

Тялото на звездата е резултат от постоянна работа върху себе си, която тя започва да прави още в младостта си. На 86 тя е в перфектна форма и поддържа фигура, на която много млади дами могат само да завидят.

През 80-те години на миналия век Фонда печели слава като истинска богиня на аеробиката. Нейният курс от упражнения, записан на видеокасети, беше следван от жени по целия свят. Оттогава изминаха повече от 40 години, през които се появиха огромен брой нови фитнес техники. На този фон е изненадващо, че простото и следователно гениално обучение на Джейн все още е ефективно. Ето няколко упражнения, които ще ви помогнат да влезете във форма за нула време. За целта дори не е нужно да напускате дома си.

Ножици

Седейки на пода, облегнете се назад, опирайки се на ръцете си, свити в лактите. Дръжте краката си прави. Започнете да правите „ножици“, последователно кръстосвайки краката си - първо е левият над десния, а след това обратно. Бавно повдигнете краката си, така че да образуват прав ъгъл с торса. Спуснете краката си на пода и се върнете в изходна позиция. Направете 15 повторения.

Повдигане на тялото

Легнете на пода с протегнати покрай тялото ръце. Повдигнете торса и таза така, че тялото ви да образува права линия от раменете до коленете. Следете дишането си, докато правите упражнението. Направете поне 20 повторения и се опитайте постепенно да увеличите темпото, докато завършвате упражнението.

На колене

Застанете на колене и се подпрете на изправените си ръце. Дръжте гърба си изпънат и гледайте напред. Бавно повдигнете левия си крак, свит в коляното, сякаш го премествате настрани. В крайната точка позата е успоредна на пода. По време на упражнението телесното тегло трябва да е равномерно разпределено между двете ръце и десния крак, а гърбът да остане изправен. След това сменете краката и направете поне 20 повторения.

Повдигане на краката

Легнете на лявата си страна и се подпрете на лакътя на лявата си ръка. Десният крак, свит в коляното, трябва да е пред изправения ляв крак. Поставете дясната си ръка на дясното коляно. Бавно повдигнете правия ляв крак възможно най-високо, наблюдавайте дишането си и дръжте гърба си изправен. Направете 20 повторения, след това сменете краката и направете същото.

Протягане на ръка

Изходно положение – застанете изправени, така че стъпалата да са на широчината на раменете. Протегнете нагоре лява ръка, без да вдигате дясната. Протегнете се надясно с лявата ръка, накланяйки се настрани, като при това протягате дясната ръка към лявото бедро. Направете пет повторения, после сменете ръцете. Наведете се напред, така че торсът да е успореден на пода и повторете движенията с ръцете. Протягайте лява ръка надясно над главата, а дясната ръка - към лявото стъпало. Направете пет повторения и сменете ръцете. Изправете се и протегнете ръце напред. Повторете целия комплекс десет пъти.

Повдигане на таза

Повдигнете торса и таза така, че тялото ви да стои в права линия от раменете до коленете. Контролирайте дишането. Повторете упражнението 20 пъти. На последните 10 повторения се опитайте да ускорите темпото колкото можете.