0

В личен и обществен план от края на лятото се случиха доста събития, за които се сочи като отговорно едно или друго астрологично събитие, но често се пренебрегва ретроградният цикъл на Уран в знака на парите, земята и благата Телец. Планетата ще се движи там обратно по небосклона до 27 януари 2024 г., като ще носи повече лукс подаръци за Коледа, но и каскада от непредвидими събития в различните сектори на живота ни. А когато нещо ни порази светкавично – неочаквано уволнение или неочаквана възможност за развитие в кариерата, любов от пръв поглед, печалба от лотарията или внезапна и неочаквана загуба на пари (или близък), там някъде винаги виси невидимата ръка на Уран.

Прогноза

Още преди 3-4 години, когато той влезе в знака на Телеца, ведически астролози скандално прогнозираха войни, ръст на инфлацията, протести от безбожно високи цени на храни, горива, а успоредно с това тежки земетресения, климатични аномалии и бури, както и битка за всякакви ресурси, в това число за територии. Всичко това се случва в момента с войната в Украйна и Близкия изток, с икономическата обстановка в света и у нас. Но не е за пренебрегване и фактът, че за последно Уран е бил в Телец през 1942 г., по време на Втората световна война.

В сферата на финансите както сега, така и до 2026 г. (докато Уран не влезе в Близнаци), също се очакват революционни промени – сривове на борсите, опит за електронизация на всички плащания и т.н. Всъщност идеята на финансовия министър Асен Василев да въведе данък бакшиш е напълно в духа на въздействието на Уран в Телец. Уран е планетата на технологиите, иновациите и изненадите. В същото време Телецът, обратно, е свързан с комфорта, традицията и стабилния растеж. Сблъсъкът на двете енергийни вибрации винаги поражда колизии. В личен план този период ни подканя да помислим как да балансираме промените в живота си, да открием равновесната си точка.

Що се касае до ретроградния цикъл на Уран, то той трае по около пет месеца всяка година и неизбежно носи доста и неочаквани промени в живота на хората.

Съветът на небосклона е те да се приемат, тъй като в повечето случаи, осъзнаваме или не, са за наше добро.

Лукс

Но не всичко ще бъде толкова инфарктно – с отрицателен нюанс. Тъй като Телецът обича лукса, комфорта и парите, при мнозина от астрознаците периодът може да доведе до неочаквани придобивки за дома, печалби от игри на късмета, получаване на имоти от наследство и т.н. Ще развърже кесията на мнозина да харчат по-смело. Разбира се, ще я има и другата крайност на тази житейска октава, свързана със загуба на ценности и активи, особено при рискови действия и хaзарт. В генерален план ретроградният цикъл на Уран в Телец ще ни помага да откриваме нови житейски посоки, пренастройвайки нашия обичаен ритъм, който наричаме рутина. А ето как ще се отрази ретроградният Уран на всички астрознаци (и асценденти), което в случая ще има силата на наръчник за оцеляване в бурно море.

Овенът с придобивки

Обратният ход на Уран ще засегне финансовия сектор на огнения Овен. При едни от знака се задават добри дни чрез получаване на изненадващи материални придобивки, нова по-добре платена работа, печалба от тотото. Други от знака обаче, притиснати от обстоятелствата, ще се наложи да се съсредоточат върху това дали да използват парите си разумно. Не се притеснявайте, те няма да са кът, просто не харчете неразумно за лукс подаръци по Коледа и Нова година. Посланието на небосклона към тази втора група е да инвестират разумно, като премахнат всички ненужни разходи от личния или фирмения бюджет.

Промени при Телеца

Ретроградният Уран сега протича в зодия Телец, което ще отключи доста турбуленции за представителите на този земен и обичащ сигурността и лукса знак. В генерален план ще трябва да отделите време, за да проучите актуалната обстановка и да разберете своето призвание заради внезапни обстоятелства. Промените са наложителни, но не само на думи, а и на дела, и ако се извършат, ще доведат до подобряване качеството на живота ви. Ретроградният Уран ще даде импулс на доста от по-пасивните Телци да постигнат цели или да довършат стари проекти. Други могат да изградят нови навици, нови контакти, партньорства, да усвоят нови умения в преследване на кариерна цел. Така или иначе периодът няма да е лек за вас (докато Уран е във вашия знак също: 2019-2026), но с малки стъпки и без пришпорване може да излезете не само сухи от бурята, но и победители.

Вируси дебнат Близнаците

При вас астропериодът ще активира процеси, свързани с душевния комфорт. Причината е, че Уран преминава през духовния сектор на вашия знак. Това означава, че през ретроградността вашият въздушен знак би било добре да се фокусира върху своята нервна и психическа устойчивост, върху изцелението на душата от стари травми. Не се ядосвайте и ако нещо не се случва веднага и че не виждате бързо плодовете от усилията си. Отделете време да се справите с безпокойството чрез посещения на релаксиращи места, разходки сред природата, практикуване на йога, а защо не и с час при психолог. При всички случаи, ако се поглезите в някой СПА център, няма да сгрешите. Пазете се от вируси.

Ракът брои приятелите

Ретроградната разходка на Уран в Телец ще донесе доста интересни събития при Рака. Вашите приятелства, както и социални кръгове, може да претърпят някои съдбоносни промени. Едни от представителите на този кардинален знак ще трябва да се съсредоточат върху качеството, а не върху количеството на своите приятели. При раздели не страдайте излишно. При други астротенденцията ще доведе до привличане на подобен род връзки като поява на стари познати, придвижване на съвместни проекти, приятни срещи с роднини на маса. Интересно е, че при Раците парите от бизнес или втора работа също ще минат през центрофугата на Уран. Това при някои ще донесе късмет и стабилизация в материален план, но при други известни забавяния.

Лъвът бачка хоум офис

Представителите на този царствен знак обичат да стоят заобиколени от хора под светлините на прожекторите. Периодът до началото на новата година обаче може да се окаже, че е по-добър за работа в тишина и дискретност. А ако има вариант да минете хоум офис, би било най-удачно.

Някои от знака ще страдат от проблеми с шефове, подчинени или от внезапни промени на работното място. Посрещнете всичко хладнокръвно и не бързайте с реакциите. Това може да е просто временно състояние по пътя към професионалното каляване и израстване. Още повече че сега обратният ход на Уран е в сребролюбивия Телец, което в крайна сметка ще ви донесе нови възможности за израстване в кариера.

Девата сбъдва мечти

Девите като земен знак много не обичат резките промени. Но сега периодът е добър за всички нови начинания и дори експерименти. Не се плашете да научите нещо в плюс, да направите нещо необичайно, за което отдавна сте мечтали. А имащите нужда от рестартираща житейска програма ще я получат от Уран, стига да са по-смели. Могат да потърсят някакви магистърски програми, курсове за преквалификация, странични проекти. На други късметът ще им се усмихне откъм чужбина, било с работа там или с хора, живеещи зад граница. Избягвайте пререкания с роднини и съседи.

Везните в любовен триъгълник

Везните обичате хармонията, но Уран няма да ви я осигури поне до първите месеци на новата година. По-често ще усещате безпокойство и напрежение, което може да доведе до кавги вкъщи или на работното място. Ще трябва да поработите върху емоциите си. От друга страна периодът ще се характеризира и с финансови новини, при това доста неочаквани – получаване на наследство, намиране на финансиране за проект, изплащане на кредит с помощ, сякаш свише. Проблемите, пък ще са свързани с вещи и ценности. В сферата на любовта мнозина от знака ще имат шанса да освежат брака си. При други се задават раздели заради любовни триъгълници.

Болежки мъчат Скорпиона

Обратният ход на Уран по небосклона ще засегне сферата на контактите на зодия Скорпион. Тук се задават както възходи, така и резки падения чрез приключване на едни връзки и създаването на нови. На първо място със сигурност ще има промени в любовния живот на този чувствителен, доста ревнив и страстен знак. Самият той може да даде поводи на половинката за съмнения, които да предизвикат житейски трусове с висока степен по Рихтер. При други от знака ще бъдат прекратени партньорства в службата, приятелства. При трети урановият импулс ще се прояви на физическо ниво с появата на различни болежки. Поддържайте ума си хладен и не се поддавайте на емоциите.

Стрелецът вдига КПД-то

Благодарение на ретроградността на Уран в Телец, Стрелците ще имат промени в изпълнението на рутинните си задачи. Тук е добре да сложат малко ред в хаотичната си природа, в ефективността на труда си – КПД-то. В професионалната сфера конкуренцията ще наложи на мнозина да организират по-добре времето си, приоритетите, както и да се сдобият с по-модерни инструменти/машини, за да са в крак с времето. Доста ситуации са възможни, важно е да бъдете по-дисциплинирани, за да не изпуснете напредъка, който Уран ви е подготвил. В здравословен план още от края на лятото някои вече са се усетили да преминат към по-здравословен начин на живот покрай някой вирус или болежка.

Децата ядосват Козирога

Уран ще засегне любовния живот и свободното време на представителите на този земен знак. Това означава, че ще имате определени промени (ако вече не са тръгнали) в отношения, които бихме определили като флиртове, необвързващи афери. Другата тенденция при вашия знак засяга потомството. Възможна е поява на дете, суетене около бременност. А ако имате по-големи наследници, очаквайте също някакви новости около развитието им, но може и ядове. Козирозите могат да използват периода да се върнат към старо хоби, както и да опитат ново за разпускане – тенис на маса, колоездене или нещо по-зимно като ски или сноуборд. В генерален план правете онова, което ви прави щастливи, така хем ще презаредите батериите си, хем ще повишите самочувствието си.

Водолеят става домошар

Астропериодът ще рефлектира върху дома на Водолеите. Не е изключено някои да предприемат подобрения, като закупуване на технологични уреди, оптимизиращи отоплението на прага на зимния сезон. При друга част от знака се задават ремонти или промени на местоживеенето. Трети ще се наложи да си стоят вкъщи заради липсата на поръчки или постоянна работа. Добрата страна на астропериода е, че ще ви даде време за приятни срещи с роднини, както и възможност да поработите върху отношенията в своето семейство. В сферата на емоциите Уран може да доведе до чувство на безпокойство и несигурност, но именно семейството ще ви помогне да се справите с тези мисли.

Късмет за Рибите

Периодът ще повиши контактите на този воден знак. Късметът за вас ще е навън, така че дори да се почувствате по-минорно, не се усамотявайте вкъщи, дори скоро да сте водили сражение с някой вирус и да се чувствате потиснати. Не отказвайте срещи и покани за различни събития, където ще научите важна за вас информация, ще срещнете точните хора, които ще ви помогнат да стигнете там, където мечтаете. В службата не отказвайте помощ на колеги. Въобще всеки тип взаимодействие ще ви от полза, а думата срамежливост просто я забравете. Дните до началото на 2024 г. ще носят и различни новини за братя и сестри и по-далечни роднини, с които има шанс да се видите или да ви зарадват с някоя добра новина или подарък. Относно взимането на важните решения, спазвайте поговорката „Бързай бавно“.

Носи прогрес и революции

В астрологията Уран е наричана планета малефик, т.е. злосторник, заради житейските трусовете, които създава при определени аспекти в хороскопа на човека или съответната държава. Реално обаче той вади човека от зоната му на комфорт с изненадващи промени като ураган, които за никого не са приятни. От друга страна, именно това е планетата на промените, откритията, иновациите, експериментите. Тя залага новите пътища към бъдещето, без които няма развитие и прогрес. Уран управлява и всички нови технологии, авиация и космонавтика, роботика и компютърни технологии, интернет, радио и телевизия и всички инженерни науки. Под неговата опека е и ядрената енергетика, което е добре в мирно време, но при тежки астроаспекти създава риск от Трета световна война.

В обществен план тази планета е известна като подпалвача на революции и войни, като неизбежно присъства в хороскопа на всички подобни исторически събития. Тълкуванието е, че планетата се стреми да разбие старото, статуквото, изразител е на вечния стремеж на човека към свобода.

Уран управлява още политическите партии, тайни и явни общества, клубове, както и всяка група, създадена въз основа на хуманитарни или прогресивни идеали.

В личен план Уран ни дава оригинална мисъл, ведър дух, следване на собствен път, който не се влияе от другите. Той обогатява със способност за по-висши умствени занимания като наука и литература, метафизика. Дарява с енергия и сила, с активност и голяма работоспособност, с обаяние и чар. При ретроградност се появяват проблеми в сферите на Уран, нерядко човек усеща душевен дискомфорт, дори да няма реална опасност.