0

О стават броени дни, дори часове, до Деня на Вси светии – времето, в което часовникът сякаш спира, за да се потопим в един непознат, различен и вероятно страховит свят. За малчуганите Хелоуин е вълнуващ празник, в който пакостите са позволени, за възрастните с въображение – чудесен повод да трансформират дома си в арена на чудесата. И за разлика от предходни години през 2022-а декорът ще следва една нова и елегантна нотка – топли нюанси, красиво изрисувани тикви и посуда... Затова запретнете ръкави, защото домашните арт инсталации ще ви отнемат време и енергия, но повярвайте – резултатът ще задоволи дори най-смелите ви очаквания.

Палитра

С огромно предимство са домакините, които се ширят в просторни домове, особено ако белият цвят е основен в помещенията. Светлата основа ще бъде в полза на украсата, която ще контрастира. Започнете да декорирате отгоре надолу. Помислете как бихте могли да аранжирате тавата – с падащи фигури например, изрязани паяци от черен кадастрон или ръчно оформени хартиени  свещи.

Разбира се, паяжината е сред задължителните елементи – може да я закупите готова или сами да я оплетете. За целта ще са ви нужни конци или стари парцали в зависимост от визията, която искате да постигнете. След като приключите с горната част на стаята, внимавайки да не прекалите и оптически да затворите пространството, насочете погледите си към стените.

Огледалата са вариант  №1 за добра украса, особено ако пред тях има рафт или друг тип основа. Отражението е като подарък! Не избирайте готови лепенки – първо ще увредите стените и мебелите, второ декорът ви ще изглежда евтин и определено ще даде заявка, че не е правен с особено голямо желание. Малко, но от сърце – следвайте това правило! Направете кът за свещи. Заложете на любимите си аромати, нашият съвет е да се спрете на различни по форма и големина свещи и поставки, всяка от които притежаваща собствен акцент. Може да допълните мястото със сухи есенни листа или покривка на райе. 

Традиция

Накъде без тиквите? Разбира се, че Хелоуин няма как да се размине без тях, дори представен от най-известната интериорна къща, спазваща строг дизайн. Ако не сте почитатели да огромните изрисувани тикви, то сътворете мини такива – от велур или друг вид плат, който да пасва със стила на жилището ви. За целта са ви нужни памук, плат, игла и завършек, който да играе ролята на дръжка – може да е допълнително закупен метален или пластмасов елемент.

След като оборудвате стаите с всичко необходимо, идва време да помислите за празничната трапеза на Хелоуин. Това е един от малкото случаи в годината, когато декорът на масата предизвиква повече внимание, отколкото сервираната храна и напитки.

Нашият съвет е да изрисувате посудата си – използвайте стари чинии, купи и чаши, по възможност бели, и ги украсете с черни ивици. Ако ви бива с четките – не се страхувайте да импровизирате. Вкарайте в списъка си изсъхнали цветя. Макар да не са предпочитани от мъжете и жените, които вярват, че са лош символ, то на 31 октомври те са повече от прекрасни, подобно на вашия дом!

Огромни паяци пълзят по фасадата

Екстериорът е тема, която вълнува повечето хора за Хелоуин. Това е така, защото домакините се интересуват от мнението на останалите и смятат, че празникът и сътвореният от тях декор ще им донесат суперлативи. Всъщност не са далеч от истината... Изготвянето на външна украса е лесна, бърза и изключително приятна работа. Ако фасадата ви позволява, потърсете мега големи паяци.

Гигантите ще провокират вниманието на околните, в същото време ще спазят правилото за изчистен дизайн, но все пак в стила на Вси светии. Ако имате големи тикви, които не пасват във вътрешната част на къщата, разположете ги на стълбището.