0

С аная Ирани нямаше да посвети живота си на актьорството. Ако съдбата се беше развила според стандартния план за момичетата с нейния произход, индийското кино щеше да загуби талантлива актриса. Днес режисьорите на Боливуд са готови да се бият за нея.

Всяка година с нейно участие излизат няколко сериала. А тя е все така крехка, усмихната и чаровна. По лицето й няма следи от умора. Споделя щедро живота си с многобройните си почитатели, позира със скъсани дънки как чисти пода. Едно обикновено момиче, което се определя като „съвременна Пепеляшка“. Но въпреки скромността й, тя е звезда. И българските зрители се увериха в това. Над 400 епизода в сериала „Пътеки към щастието“, в които се забавлявахме с нея и се възхищавахме на красотата й.

Детство и младост

Родена на 17 септември 1983 г. в Мумбай, Саная расте безгрижно, докато не идва време да тръгне на училище. Тогава родителите й се местят в курортния град Ути. Ученичката, подобно на много нейни сънародници, усърдно се включва в програмата за средно образование - в тази страна жените се стремят на всяка цена да се изправят на собствените си крака. Дори не съм мислила за актьорство, ще каже тя години по-късно. Родителите й се надявали да се изучи и да се хване с някоя сериозна професия.

След училище тя влиза в колеж, а оттам - в университета във Факултета по търговия и бизнесадминистрация. Майка й, която до този момент я е карала да учи и да не мисли за глупости, не може да не признае, че тази красота не бива да отиде нахалост. Тя убеждава Саная да си опита късмета като модел. Така тя се явява на кастинг, а там, разбира се, отбелязват изключителната й фотогеничност. И въпреки че размерите й не са като на модел – висока е само 165 килограма, тежи под 50 кг., тя започва да получава предложения за снимки. Дори се налага да вземе академичен отпуск в университета, за да смогне с ангажиментите. Момичето бързо гради кариера като модел, поканена е да украсява рекламни банери и промоции на известни компании. Появява се и във видеоклип на Pepsi. Тя посвещава четири години на рекламата, участвайки в 150 видеоклипа, включително музикални. Славата привлича момичето все повече и повече, в мечтите си тя вече напълно си представя себе си като актриса. И ето че съдбата й поднася това, към което вече се е устремила.

Най-накрая представители на филмовата индустрия забелязват черноокото миловидно момиче с очарователна усмивка. Творческата биография на Саная Ирани е осветена с първата, макар и второстепенна роля. Поканена е в сериалния телевизионен проект „Сляпа любов“ (2006). Тя играе приятелка на главния герой. В бъдеще я очакват много телевизионни предавания, а зрителите са безнадеждно влюбени в нея.

Две години, от 2006 до 2008 г., се създава следващата серийна драма във филмографията на амбициозната актриса - „Ляво, дясно, ляво“. Нейни партньори на снимачната площадка са Арджун Бийлани, Раджив Ханделвал, Санджай Нат.

Идва и на...

Най-хубавият час на Саная идва бързо. В телевизионния сериал „Когато се срещнахме“ режисьорите Рави Бхушан и Нисар Парвез я избират за главната роля. Така Ирани се превъплътява във фатална красавица на име Гунджан Бушан.

След премиерата звездата вече се къпе в лъчите на славата и любовта на публиката, а журналистите преследват Саная, за да разберат подробностите от личния й живот.

Популярността на актрисата се разпространява далеч отвъд границите на родната й страна след представянето на новата мелодрама „Как да нарека тази любов?“, която у нас се излъчваше като „Пътеки към щастието“. Любовната история на циничния и корав предприемач Арнав и силната, търпелива и жадна за просто женско щастие Куши Кумари Гупта печели сърцата на феновете на индийското кино. По-късно тя заявява: „Живях като Куши толкова дълго, че тя стана реална за мен. И публиката ме разпозна и обикна в нея“.

Сериалът е лек и забавен, не натоварва зрителя и служи като антидепресант. Куши преиграва, но не по начина, по който го правят много нейни сънароднички в киното. И всичко е като на майтап. Представени са великолепни интериори, героите са облечени в красиви костюми и носят много бижута, а действието се развива на фона на шикозна природа. Приповдигнатото настроение е гарантирано след гледане на един епизод. Зрителите се запознават с традиционни индийски обичаи и опознават културата на тази страна.

Шеметен успех има и „Цветовете на страстта“ (2013) . Тук Ирани блесна с Вишал Ганди и Ашиш Шарма. Драмата разказва за селско момиче на име Парвати, което е влюбено в офицер. Сериалът получи купища награди, включително Боливудския Оскар.

Следва „Чанчан“, където Ирани казва, че играе себе си – общителна и директна. „Дори не ми трябваше да се преобразявам“, признава тя.

Личен живот

През 2009 г. Саная започва да се среща с колегата си и партньор от снимачната площадка Мохит Сегал, роден на 3 декември 1985 г. И въпреки че след сцените и емоциите в „Пътеки към щастието“ всички са убедени, че има любовна връзка с Арнав (Барун Собти) – толкова убедително стоят на екрана, слуховете се оказват неверни. В началото на 2016 г. Ирани и Сегал се ожениха. Тържеството се състоя на частен плаж в Гоа, Западна Индия. Саная блести в червено наметало, има малко гости, поканени са само най-близките роднини и приятели. А Мохит е все така влюбен в жена си, макар да признава, че е малко щура и непредсказуема, дразни се и избухва за дреболии, но с това се свиква и не пречи на отношенията им. И наистина Саная, която можеше да има скучна и стабилна професия, се забавлява искрено с това, което прави. И понеже й е малко адреналина, си го набавя със скокове с бънджи и парашут, каране на джет и други такива. А през 2018 г. реши, че е много вдъхновяващо да се гмурка в компанията на делфини.

Творчеството Ирани не се ограничава само до актьорското майсторство. Тя е също толкова добра и като танцьорка.

Списъкът с най-добри приятели на Саная включва много колеги. Момичето особено цени приятелството си с Дращи Дхами и Гуатами Капур, които познава от малка, още преди началото на филмовата си кариера. Тя уверява, че никога няма да се състезава с приятелите си в името на професионални висоти.

И тъй като съвременната Пепеляшка не е боледувала никога от звездна болест, тя не е изгубила добротата си. Благотворителността играе голяма роля в живота й. Тя изпраща значителни средства на бедни сънародници и деца, които по волята на съдбата са загубили родителите си.