0

Е дна добра новина за необвързаните - според проучване юни е най-подходящият за секс месец от цялата година, поне в Северното полукълбо.

Допитването показва, че необвързаните са с 33% по-склонни да правят секс през юни, отколкото през който и да е друг месец от годината. Установено е, че през април, май и юни се увеличава броят на търсещите връзка за една нощ. Това достига своя връх през юни, когато 33% повече хора се надяват да видят някакво действие в сравнение с останалите месеци в годината.

Слънчево

И още любопитни факти показва тази статистика. 61% от мъжете и 53% от жените признават, че флиртуват повече, когато времето е слънчево. 65% от двата пола се чувстват по-уверени в себе си и външния си вид през лятото. 75% от господата признават, че се възхищават на жените, които смело експериментират с дрехите или се обличат оскъдно. 40% от мъжете и жените са уверени, че през лятото е много по-вероятно да срещнат любовта.

Смята се, че през юни настроението за секс се засилва от дългото слънчево греене. Започват почивките, времето е топло, тогава е по-вероятно да се откажем от задръжките и да се отдадем на моментната емоция и сексжелания без сериозно обвързване.

Доказано е, че хората, които живеят в горещ климат, имат по-често сексуални взаимоотношения от тези, които живеят на по-студени места. Друг фактор е по-голямата продължителност на деня през лятото и времето за почивка, когато се чувстваме по-малко стресирани и по-ориентирани към забавления. Така неврохимикалите, които отговарят за доброто ни настроение, се увеличават, когато сме отдадени на развлечения. Този процес е благоприятстван от времето, прекарано на слънчева светлина сред природата.

Желание

Професорът по психология и мозъчни науки в Университета на Масачузетс Сюзън Краус Уитборн подкрепя твърденията, че лятото е времето, когато хората правят най-много безразсъден бърз секс. Топлото време, слънчевите лъчи и оскъдното облекло просто крещят за секс. През лятото нивата на мелатонин са много по-ниски, това спомага за повишаване на сексуалното желание. Слънцето повишава нивата на серотонин, а той увеличава желанието за сексуални преживявания. Според специалистите слънчевата светлина зарежда хората с енергия и оптимизъм, а те също допринасят за повишаване на либидото.

Неслучайно денят на секса е на 9 юни. Посветен на радостта от сексуалните отношения, участието в приятни дейности и изследването на телата на другия. Има много повече от това просто да станете физически близки – става дума за свързване с някого и създаване и наслаждаване на това неземно изживяване. Произходът на празника е неизвестен, но се отбелязва на 9 юни, защото числово датата е 6/9 – което напомня на „69“, тази сексуална поза.

Ако сте планирали запой на морето, все пак бъдете внимателни. Сексът за една нощ може да бъде незабравим, добре е да го помните с хубаво. Винаги използвайте предпазни средства. Заложете на секси бельо и афродизиаци в хотелската стая. Бъдете спонтанни.

*Автор: Василена Маринова