0

Н ай-женският месец през годината е любим за дизайнерите, които сюрпризират нежната част на обществото с хитови линии, отличаващи се с елегантност, стил и, разбира се, огромна доза сексапил. 8 март, Международният ден на жената, е чудесен повод да разходите шедьоврите от плат, връх в които безспорно са роклите в черно или червено, с гол гръб и обемни ръкави, декорирани с пайети, допълнителен блясък или пера.

Дръзки

Правило №1 - стремете се към стилна визия, така безспорно ще провокирате погледи, както и лично удовлетворение от избора си. Черното е неостаряващата класика, фаворит за жените, които знаят как за представят уж на първо четене скучната палитра в дръзка и различна светлина. Нашият съвет е да заложите на гол гръб, особено ако имате фигура, която позволява да разкриете повече плът. Без значение от вида на завършека - прав или объл, фокусирайте се в една идея по-високата талия. Дължината на роклята може да е мини, а комбинацията - с високи до бедрото ботуши.

Друг начин да привлечете внимание е, залагайки на дълги и широки ръкави. Повярвайте, те ще се превърнат в акцент и всяка разголена част от тялото ще е по-скоро лека загадка. Тук добра находка са тоалетите в червено. Ако дрехата ви се стори недостатъчна - творете с аксесоарите. Най-хитовите предложения включват по-обемни панделки или тиари, които обикновено служат като бижута. 

Триумф

Ако вечерта действително е специална и ви очаква разходка до скъп ресторант, изискващ строг официален дрескод, не се колебайте и заложете на бляскавата част от гардероба. Пайетена рокля в златисти или сребристи оттенъци, с дължина над коляното, с паднали рамене или високо поло - без значение. Въпросът е да балансирате, избирайки аксесоарите. Не винаги “уоу” тоалетите си пасват с последните линии на пазара, забележителните бижута и пр.

Целта е фокусната точка да бъде само една, останалото подчертава личните ви разбирания за красота и стил. Например изчистена рокля от сатен, декорирана в горната или долна част с пера, може да изглежда наивно, а не предизвикателно, ако не сте използвали украшения и тежък грим. Променяйки обаче това, роклята неминуемо става от секси по-секси. 

Визия а ла Барби

Не е страшно, ако червеното и черното не са вашите цветове. Тази година може да играете с разцветките на розово и така популярната Барби визия. Каре, райе и съчетанието на розово, бяло и черно - ето така ще уцелите в десетката. Прозрачните мотиви също са интересен ход, особено ако искате да скриете някое несъвършенство, така, от една страна, го прикривате, от друга,  кожата е видима. В повечето случаи е подходящо да се залага на тъмна гама. Светлите мрежи увеличават формите ви.

Финалните щрихи са добре нанесено червило, очертан контур на устните и няколко пръскания с любимия парфюм. Заредете се с добро настроение и си припомнете думите на София Лорен: “Роклята трябва да бъде като ограда от бодлива тел - да изпълнява ролята си, без да препречва гледката!”