0

Н осителката на титлата „Мис България“, Антония Петрова - Батинкова, обиколи над 60 гръцки острова с лодка за последните 6 години.  “Не съм ги броила колко точно са, трудно е, като се има предвид, че плаваме с мъжа ми от 6 години всяко лято, обиколили сме с лодка Гърция, може и да са повече дори, защото понякога правим по 5 различни на пътуване. Пътували са и на други места, но гръцките острови си остават любими за нея и семейството й.

„Сега заминаваме за Спорадитите. Аз съм капитан от 12 години и съм запалена по плаването, откакто съм със съпруга ми и той взе капитанско, това се превърна в наша страст, да пътуваме заедно. Плаваме с децата, те са навсякъде с нас. За първи път качихме Ив на лодка, когато беше само на 3 месеца. Пътувала съм с лодка бременна 8-ия-9-ия месец, много често не наемаме капитан, управляваме я ние. Но сега например сме взели катамаран и ще ползваме капитан”, сподели Антония за следващото си пътешествие.

Любими са й йонийските острови - Корфу, Закинтос и Лефкада. Плавали са и по така популярните острови около Атина - Миконос и Санторини. Най-любимо й е да открива малко популярни дестинации, дори понякога да открие пуст залив, където да вържат лодката си и, както се казва, да нощуват на диво. Понякога готвят на палубата и се забавляват с децата. “Прекрасно е всеки ден откриваш ново място за плаж или за вечеря”, завършва миската.

Вишни

Тони не крие, че обожава пътуванията. “Ние се шегуваме много често с мъжа ми, че работим, за да можем да пътуваме, това е най-хубавата инвестиция“, откровено разказва тя. Опитали се да преброят колко държави са посетили за тези години. “Не можем да направим точен списък, но направихме сметка, че сме били на всички континенти без Австралия и Антарктида. И то с децата”, казва Антония.

Любимата й дестинация е Малдиви заради климата, плажовете и че е подходящо за малки деца. Мечтаното място е Япония, което все още седи в списъка с непосетените кътчета на Земята.

„Причината най-общо казано е голямата часова разлика. Аз съм прагматичен човек и няма да е удобно за децата. Но мъжът ми ми е обещал да отидем точно когато цъфтят вишните през пролетта“, споделя Антония.

Море

Новото й хоби е гмуркането. Тази година на Малдивите се записва на курс за гмуркачи е вече има тапия за това. Сега на лодката носят и екипировка.

„Мъжът ми е запален по това, преди да се запознаем, но аз нямаше кога да изкарам курса, а той е сериозен, от това все пак ти зависи животът. Или бях бременна, или кърмех, не оставаше време. Сега вече го направих и си правим подводни сафарита заедно. Вече съм влизала на 20-25 метра под водата, голяма красота е“.

Страст

Красавицата има и зимна страст и това са ските. Този спорт е един от най-любимите за нея, а тя го практикува повече от 20 години.

„Качих Бест, когато беше само на 2 години, и вече е доста добър, караме заедно. Имаме къща в Банско и прекарваме голяма част от зимата, там караме. Той беше дори на бяло училище в Австрия. Докато ние караме по черните писти, той почива, после обикаляме заедно”, разказва Мис България.

Чанти

Най-голямото изкушение за Мис България остава модата. Антония сбъдва една своя женска мечта и днес може да се похвали със стая в дома си само за своите обувки.

„Може да се каже, че колекционирам чанти и обувки. Това е моя страст, имам над 300, но аз подарявам много. Дрехите ми са в отделна гардеробна“, споделя Мис Антония.

Харесва красиви и елегантни дрехи, които подчертават женствеността. В социалните мрежи всяка седмица споделя по един от любимите си аутфит и цялостна визия.

Тяло

Визията си дължи основно на ген. „Ако погледнете родителите ми, ще видите, че всъщност тялото ми е ген“, с усмивка споделя тя. Не спортува. Но пък шеговито обяснява, че от години прави така модерния фастинг и хапва само вечер. Макар и да е била професионален модел, противно на очакванията не е суетна.

„Ще го обясня така, аз се оправям за излизане за 10 минути. Ходя на фризьор веднъж на месец, маникюр и козметик също веднъж месечно“, завършва тя.

Всяка сутрин става в 5

Макар и от мрежата да изглежда, че животът на Антония преминава в непрекъснати почивки и екзотични дестинации, истината е, че тя е работохолик. Всяка сутрин става в 5 ч. Почитател е на популярния клуб 5 ам/5 сутринта, според който успелите и богати хора стават в 5.

„Ставам преди всички, правя си кафе, медитирам, подреждам задачи за деня, отговарям на мейли. Аз съм много подредена и стриктна. Определено съм работохолик. Просто работата ни е в сферата на медицината, специфична материя, затова и няма какво да качвам в мрежата от тази своя част на живота“, добавя Тони.

Децата ходят на футбол и таекуондо

Тони определя себе си като перфектна майка. Дисциплинирана и организирана. „Държа много на реда. Хаосът обърква децата. Те трябва да знаят кога лягат, кога стават, кога се спи. Привърженик съм на Монтесори - да се твори. Правим заедно много неща, картички за Нова година, боядисваме яйца“, обяснява майката.

Семейството има детска площадка в къщата си и използва всеки хубав миг, за да играе с децата си. „Те са заети, ходят на детска градина, спортуват - футбол, таекуондо”, добавя тя.

*Автор: Василена Игнатова