0

П рез новогодишната нощ всичко се преобръща от астрологична и най-вече от нумерологична гледна точка, уверяват ни вещите в занаята.

Нова година е своеобразен вододел и първи етап, който е особено важен в годината, защото задава основните насоки. Първите часове на новата година по традиция се смятат за вълшебни.

В народните поверия битуват различни вярвания, които идват от хилядолетия практики и суеверия. По този начин някои вярват, че задължително при започване на зарята трябва да правят секс, за да им върви така през цялата година. Други пък са убедени, че както посрещнеш Нова година, така ще ти е през всичките 12 месеца след това.

Астролозите твърдят, че 2024-та е година на драматични промени и трансформации. Редки планетарни аспекти вещаят за социална промяна, икономическо и духовно развитие на обществото. Този период ще бъде началото на нов етап в развитието на човечеството, готови са да се закълнат астролозите и от Запад, и на Изток.

Планети

През 2024 г. Плутон най-накрая ще премести движението си във Водолей, внасяйки драматични промени в живота на всеки човек. Тези промени се смята, че могат да бъдат непредвидими и необратими. Това е време за обновление и за изграждане на новото, но преди това трябва да се разруши старото. Това, което изглежда разрушително, всъщност може да бъде много градивно. Водолей е символът на общността, иновациите, технологиите, свободата и промяната. Плутон от своя страна е планетата на трансформацията и промяната. По този начин този транзит може да предизвика огромни промени в обществото, в технологиите, в световните събития и в нашето отношение към всички тях. Може да намалим страха си от изкуствения интелекти.

Сред най-забележимите ефекти на Плутон във Водолей е бързото развитие на технологиите и социалните движения. Социалните медии и екологичните движения могат да променят нашето общество по начини, които ще бъдат забележими десетилетия по-късно. Преминаването на Плутон през Водолей може да ни накара да станем по-открити в нашите възгледи за света. По-голямата осведоменост и съпричастност могат да доведат до по-голяма солидарност и социална отговорност. Този транзит обаче може да създаде също нестабилност и кризи в обществото. Възможни са социални и политически разногласия, нарастващи конфликти, обществени сътресения и революции, предупреждават запознатите с китайската астрология.

През май произлиза силен стелиум в Телец, включващ Слънце, Меркурий, Венера, Юпитер, Уран и Селена. През този период могат да се появят нови екологични източници на енергия, нови финансови системи и нова валута. Човешките възможности и граници ще бъдат разширени. Ще има драматични промени в икономиката, прогнозите са за икономическо съживяване и дори (колкото и невероятно да звучи) край на финансовата криза, поне в големите и силни страни на Запада и Изтока.

План

Според астролозите през 2024 г. може да се появят нови или да излязат на преден план съществуващи и подценявани досега коалиции от държави, основани на взаимноизгодно сътрудничество. През 2024 г. човечеството ще стои на прага на нещо ново и по-жизнеспособно, което ще бъде създадено на базата на разрушеното, отсичат с тайнственост астролозите. Събитията през 2024-та ще определят нашето бъдеще за много години напред, така че е много важно да останем преди всичко в хармония със себе си и света около нас.

Астролозите от Далечния изток, за които идва годината на Зеления дървен дракон, твърдят, че ни очакват нови закони и нови системи на управление, както международни, така и вътрешно държавни. Това, което ще бъде създадено през 2024 г., ще бъде началото на една нова реалност. Ще се засили тенденцията към освобождаване от граници и ограничения, смятат познавачите. Ще се стремим към разширяване на свободата - лична, на словото и на религията. Възможни са промени точно в сферата на религията и традиционните основи на обществото. Дори някои астролози не изключват вероятността от появата на нова религия, основана на свободата на човека, както и появата на нови духовни водачи. Желанието за ново познание, за философско обяснение на света и за засилена духовност ще достигне нови висоти, отсичат мощно астролозите.