0

Д амите, които са увеличили размера на гърдите си с помощта на силиконови импланти, правят значително повече секс от натуралните красавици. Това твърдение е доказано от редица проучвания. 

Промяна

Как се е променил сексуалният им живот  след поставянето на  силикон се опитали да разберат учени от Тексаския университет. Според  допитването 61 процента от жените се радват на по-редовен секс, а 70 на сто твърдят, че удоволствието от ласките, които получават, е осезаемо по-силно. 

Бразилски сексoлози установили, че жените изпитват значително повишаване на възбудата и сексуалното си удовлетворение след процедурата. Благодарение на силикона дамите стават по-смели в интимните си преживявания. В  изследването  на бразилските учени, според което жените изпитват значително по-голяма възбуда и сексуално задоволство след процедурата по уголемяване на бюста, участвали 45 жени, които планирали да се подложат на операция по поставяне на гръдни импланти. Изследователят д-р Пауло Гимараеш и неговите колеги помолили жените да попълнят въпросник преди операцията, който трябвало да оцени сексуалното им желание, възбудата и задоволството от секса. След това пациентките били помолени да попълнят същия въпросник на втория, четвъртия и осемнадесетия месец от операцията.

Усещане

Девет жени с получени белези от стрии  след пластичната операция не съобщили за подобрения на сексуалния си живот.  36 жени, които нямали такива, заявили, че възбудата им се повишила и били по-доволни от сексуалния си живот. Те съобщили за подобно подобрение и на четвъртия, и на осемнадесетия месец след операцията. Обяснението: с новите придобивки жените повишавали самочувствието си и захвърляли задръжките и притеснението си. Това не било  изненада, че жените се чувстват по-привлекателни в спалнята след пластичната операция.

"Женската сексуалност е много повече свързана с нашето усещане за това дали се харесваме на партньора ни или не и тук имаме 45 жени, които са похарчили значителна сума за тази цел. Ако тези гърди се харесват на партньора, те вече вероятно се чувстват много по-сексуално привлекателни. Възможно е обаче да има и други причини за подобрения сексуален живот, обяснява д-р Томи-Ан Робъртс. „Когато сме положили големи усилия, похарчили сме много пари и време за нещо, ние сме склонни да оправдаем това усилие“, каза Робъртс. „Нашето чувство се увеличава заради усилията, а не от самата промяна“,  обяснява още той.