0

М ного се говори в последните дни как извънземните могат да четат по нашите комуникации и дори директно да влизат в телефоните ни, но може би за тях има много по-директен начин да си общуват с нас.

ИМАТ ОБХВАТ: Извънземните ни подслушват телефоните

Учени от Университета в Манчестър пуснаха новината, че най-вероятно извънземните имат технологии, които от гигантски разстояния подслушват телефоните ни и далеч по-мощните предаватели, в това число и военните.

Но всъщност в човешкото тяло има една жлеза, която от най-древни времена се смята за връзка с боговете, своеобразна антена - епифизата.

Сериозни учени твърдят също, че епифизата е тази естествена връзка към другите. Неслучайно тя е смятана за митичното трето око. Някои учени смятат, че това всъщност е нашата връзка с извънземните, които древните приемали за богове.

Функции

Самата жлеза се нарича още регулатор на регулаторите и управлява всички основни функции на тялото. Епифизата отговаря за връзката ни с околния свят. Отговорна е и за половото ни развитие. Намира се между двете полукълба в мозъка. Изработва серотонин, който се превръща в мелатонин. Продукцията му се стимулира от тъмнината и се потиска от светлината. Така се регулира сънят. А също - и по-големите цикли, към които привиква тялото ни, като смяната на сезоните или смяната на часовото време. Дори се смята, че има отношение и към стареенето – общо взето към всичко.

При хората епифизата се възприема, както казахме вече, за закърнялото трето око. При някои животни, най-вече влечуги, тя управлява „виждането“ на топлината, поляризираната светлина и други неща, които тепърва науката ще разкрива подробно.

Пирамиди

„По форма прилича на шишарка с размери от няколко милиметра, леко приплесната в предно-задна посока. Епифизата достига своето пълно развитие към седмата година от живота, след което подлежи на бавно обратно развитие (инволюция)“, пише в Уикипедия.

Пирамидите имат същата куха структура, която уфолози смятат, че ни свързва с боговете (извънземните).

 Пирамидите имат същата куха структура, която уфолози смятат, че ни свързва с боговете (извънземните).
PEXELS

Любопитно е, че повечето древни пирамиди имат подобна куха структура, която изследователите смятат, че е била предназначена за връзка с боговете. Уфолози пък предполагат, че тези пирамиди неслучайно са с подобни „епифизи“ в структурите си, защото те са свързвали древните не с техните богове, а с извънземните, които приемали за богове. Тези извънземни научили хората как да строят пирамиди. Такива имало в Древен Египет, в Америките при маите, ацтеките, инките и т.н., а също и в Китай, Полинезия и др. При нас също е имало, но не точно пирамиди, а погребални могили по времето на траките, които на практика са си с пирамидална структура.

Огледало

Древните са наричали епифизата огледало на душата. Преди време руски учени, предвождани от Вячеслав Бронников, са демонстрирали как третото око може да бъде тренирано.

Направили експерименти дори с деца, при които се смята, че епифизата още не е развита напълно. След активирането на епифизата хлапетата със завързани очи са могли да четат произволно давани им текстове. Възрастни хора правели същото, макар при тях обучението да било доста по-продължително и трудно. Но и те накрая са могли да четат текстове със завързани очи, намиращи се в напълно тъмна стая.

В древната индуистка митология не само боговете имали трето око.

 В древната индуистка митология не само боговете имали трето око.
istock

Различавали знаци и се ориентирали без грешка. Серията от експерименти е била проверявана лично от ръководителката на Института за мозъка на човека към Руската академия на науките Наталия Бехтерева. Въпреки първоначалния си скептицизъм тя е потвърдила удивителните резултати с алтернативното зрение. Електроенцефалограмите са показали, че при четене с третото око активността на мозъка става по-високочестотна и се престроява за друг режим на работа, а мозъкът използва скритите си резерви. Бехтерева обаче смята, че тепърва трябва да се анализират тези резултати.

Има различни методи за активиране на епифизата, дори чрез звукови файлове. Някои от тях се предлагат дори в интернет, но учени казват, че трябва да сме изключително внимателни, защото дори и да не са менте, при неправилна експлоатация без научен или докторски надзор можем да си причиним необратими вреди