0

„Моята информация беше, че синът ми и съпругата ми живеят при нейната майка, и бях спокоен. Аз не знаех до последно, че тя живее с този човек, че детето ми е при него.“ Това разказа пред „Телеграф” Венислав Алексиев - бащата на малтретираното в Пловдив 5-годишно дете.

Заради издевателствата над момченцето преди седмица бяха арестувани приятелят на майката Стела - Петър Чернев, и самата Алексиева. Тя обаче бе пусната с най-леката мярка „подписка” от Районния съд-Пловдив. Прокуратурата обаче протестира. На двамата дори им бяха повдигнати нови обвинения.

Бащата на малтретираното дете от Пловдив ще се бори за пълни родителски права

На Петър освен за побоя и за заплаха за убийство и притежание на дрога, а на Стела - за това, че не е помогнала на детето си. Окръжният съд потвърди определението на първоинстанционния съд.

Чернев остава в килията, а Стела я напусна

 Чернев остава в килията, а Стела я напусна
Марица

Според разследването насилието над детето е заснето с мобилния телефон на Чернев. Венислав, с когото майката е в развод, живее в Германия от 17 години. Щом разбрал за побоя над сина му, мъжът пристигнал в България. Сега му предстои битка за родителските права над малчугана. Желанието на Алексиев е да отведе със себе си момченцето в Германия, където да се грижи за него.

Наранявания

По думите на процесуалния представител на пострадалото хлапе - Васил Попов, детето е било с посинено лице, а част от кожата на главата му липсвала.

Адвокат Попов за битото в Пловдив хлапе: Детето изглеждаше като ритано в главата

„Такова нещо не бях виждал досега”, заяви потресен защитникът още след ареста на обвиняемите. Той обясни, че насилникът и майката на момченцето са правили опити да го лекуват сами. Вероятно са мазали огромната рана на главата с крем и пудра. След жестокостите се наложило хлапето да бъде оперирано. Пластичен хирург е присадил кожа на главата му.

Pixabay

По първоначални данни е липсвала около 15 кв./см кожа. В момента то още е под лекарско наблюдение. „Синът ми се възстановява след операцията”, каза баща му. В момента в болницата се полагат много добри грижи за него и се надявам всичко да бъде наред.

ЗВЕРСТВОТО В ПЛОВДИВ: Оперират обезобразеното 5-годишно момченце

Като го видях, детето беше стресирано от цялата ситуация. Каза ми „татии” и се гушна в мен. Зарадва се, но беше унил. Слава богу, радостта постепенно се връща в очите му”, каза Алексиев. Той добави, че в следващите седмици на момченцето му предстоят още интервенции. По думите на Венислав той видял сина си последно на 9 декември. Майката на детето му го докарала с автомобила си, а по- късно дошла да го вземе. „Нямаше никакви индикации за това, което се е случило после”, категоричен е Алексиев.

Настаняване

След като бъде изписано от болницата, социалните ще продължат настаняването в център от семеен тип като мярка за закрила.

По думите на бащата той няма да обжалва тази заповед, защото в противен случай процедурата много ще се забави при евентуално съдебно производство, а единственото му желание е момченцето по-скоро да се прибере при него.

.

 .
Pixabay

Възможно е, за да изготвят доклада си, социалните да поискат информация от германските власти за условията на живот на мъжа там. Алексиев обясни и за сигнала, който е подал преди време към социалните.

ЗВЕРСТВО: Майка и пастрок обезобразиха от бой детето си!

„По мое лично мнение, може би защото съм 17 години в Германия, условията не бяха ок за дете тогава на 4 години.

Закрила на детето са изпратили човек на място, проверил е. След като съпругата ми е подала молбата за развод, служител пак е проверил и според социалните този дом става за живеене”, обясни бащата. Мъжът каза, че след насилието над детето му се е чул с майката, за да получи информация за случилото се от първа ръка

„Искам максимална присъда за този човек, защото той е заплаха за сина ми, за цялото семейство”, категоричен е Венислав. Предстои Районният съд в Пловдив да се произнесе по привременните мерки в производството по развода, като се очаква с тях да се предостави упражняването на родителските права върху детето на бащата до окончателното приключване на делото.