0

П озата на Галена е като паметника пред Софийския университет. Като дойдох в София, казаха, че той означавал „аман от нови студенти“. Какво иска да каже позата на Галена - само мога да предполагам. Може би застанала срещу Галин да иска да каже - „хей, не ви ли стига само една Галена“. Може пък и е май по-достоверно, да се кефи, че си е извадила студентска книжка или пък че има 10 000-то си участие в Студентски град. Нейсе. Рокличката си е по правилата - малка черна рокля, но откъде са я накацали тези перушини, съсипващи добрата текстилна организация. С пера като тези Галена веднага минава в категория Есил Дюран, а ръкавите пък я пускат в колекция Катя Близнакова – 1987 г. Обувките ала Сашка Васева я издигат на едно по-високо ниво, но само физически. Пръстените върху ръкавиците са забавни, огромното колие около шията напомня на НДК, осветено за новогодишната нощ. Прическата да се върне в музея на вариететните прически - девета зала. Гаджето пита, не било ли „девета глуха“. 

Дара е изпаднала в жълтеникав екстаз

Заради роклето на Дара трябва да забранят цветната фотография. В случая, защото е ослепителна по един нездравословен начин. Смятам, че не са открити слънчеви очила да понесат това сияние. Освен него, около Дара се развива мистерия от органза, която води до зрителен... оргазъм. Но това не бива да насърчава миловидната певица. Напротив - дано забележи сарказма, макар и невинен. Гримът около очите е много находчив, но само ако обектът е спортен автомобил. Така задният спойлер може да съответства на джантите, но това е друга тема. Прическата гърми, според мен е изгърмяла малко преди да направят тази снимка. 

Дрехата на Емануела - един пустинен лабиринт

„Откъде е входът, моме...“ ми се ще да попитам Емануела заради нейната дреха лабиринт. Тук, сред прясно „варосани“ стени певицата предлага едно задълбочено търсене в дебрите на някои тайнства. Като табелка в обществена тоалетна, обстоятелствата ту те карат да влезнеш вляво, ту вдясно. На мен лично ми се чини, че това е пустиня, снимана от Космоса, макар че качеството е наистина много добро. Ама много добро. По средата се вие Нил, отстрани пустош. Като изгасне слънцето, ще наизлизат скорпиони... Гаджето се обажда и казва - ама и тя е Скорпион, нали. Аз не знам коя година сме и кой е министър-председател на Англия, те си помнят зодиите. Имате ли да кажете нещо за разбеснелите се коси, обладани от ръцете на певицата? Аз не, но спешно се търси организацията на фризьорите. Добре де - и на гримьорите.

Орлин нагласен като пиколо

Минава ли една Коледа без Орлин Горанов... Ето ни го пак, пременен като портиер в лондонски хотел, да пръска чар, докато носи куфара ви в апартамент 2023. Може би сакото е направено с добри намерения, може би там е вложена идеята за добрия благ, беловлас чичко, който отъждествява празника. Не и за мен. За да подсили ефекта на пиколо, Орлин е позволил да го облекат в червено и черно, като черното доминира дотолкова, че без сакото той може да взема смени в някоя траурна агенция. Подарете му един черен плащ и ето ви Батман. Дайте му книжка за управление категория В и ето ви... ватман. Вижте как човек като е умен, дава редица възможности за приложение. Гаджето изглежда така отегчен, че май ще кара Коледа в Лондон. Но аз - в София. А, това е Поли Генова - дрехата й мяза на Снежанка само че в която са изсипали много пълен пепелник.

Люба Пашова връща стила Крайчева

Все се въздържам да коментирам дами от телевизията майка, но докато си нямаме телевизия татко, така ще е. Люба Пашова изглежда е наследила не само студията на Алис Крайчева, но и гардероба й. Напомням, че Алис си отиде от този свят преди десет години. И какво - от тогава нищо ново на модната сцена? Сори, но не мисля. По-неудобното, което си мисля за Пашова, е, че облеченото й отива. Но все пак, кой (освен дузина тв водещи) носи блуза на черти и цветя. Та, за Бога, баба ми имаше дюшек на подобни шарки. Видяхте ли обувките - тези мили, мънички, розовички, папучки, с остро връхченце и сребърни панделчици... Гаджето пита защо говоря умалително като келнерка в ресторантска верига. Интериорно погледнато, столът и възглавничката още повече засилват съчувствието ми към този естетически избор.