0

О т Охридското езеро та до Момчето, което, Панайот Панайотов почти не е ставал обект на скандал. Не е и в момента, защото сакото му е хубаво, но ако е носено от друг. Не се наемам да кажа дали това е Елтън Джон или Енгелберт Хъмпардинг, но това не е за стила на Панайот. Черната риза носи внушения за висш сан в обслужването, например управител зала или ръководител програма в нощен клуб. Папийонката идва да потвърди казаното от мен, макар да не е окончателно и изчерпателно. Коланът също има роля в това описание, панталоните може би са били стеснявани или следва още да бъдат стеснени. Те са отпуснати като ученичка след първите седем уискита. Всъщност проявявам хилав интерес към гардероба на добрия ми приятел Панайотов. Гаджето търчи по тениска и ме поправя, че думата била „мижав“. Събота е, може ли човек да помни всички диалекти на света. Наливам си трето!

Лепа Брена като Веселата вдовица, но не е

Слива! Слива се цветът на лицето с този на дрехата, която не мога да причисля към нито една епоха. Вярно, че южната ни съседка прави умилителни опити да се причисли към някоя от тях, но облеченото от Лепа Брена си е направо скалъпено. Облечено и обречено! Лимонените отблясъци на плата го правят да изглежда оперетен и наивен, а диплите и корсета - като извадени от някоя ракла. Прическата на югозвездата също може да мине като инвентар от постановка на Лехар, макар Брена да не е весела вдовица. Блясъкът на лицето не съответства на този на кожата на пръстите, разминаване има и по шията. Не разбирам от фотошоп - може да е някакво странно кожно несъответствие. Бедрото извиква разнопосочни чувства, позата - също, но това не е Шърли Беси, а Лепа Брена.

Азис - живот в розово и... косми

Розовата пантера Пинко възкръсва върху Азис. Ако бях редактор на сълзливо издание, може би щях да сложа такова заглавие над тази снимка. Но аз обичам Азис и ще му кажа, че всеки моден експеримент има край и се надявам това да е краят му. Не че розовото не подхожда на Азис, я вижте Бионсе как добре го докарва понякога. Но да си мъж и да си облечен като опаковка на сладко от рози, не само нагарча, ами и може да ти се допо... Да не казвам истинската дума, тя сама идва при визии като тази. Азисометърът се чупи при вида на облеченото дотолкова, че чак гаджето ми се провиква - мило, тоя що не си е пил Пинко билобата... А гаджето ми е хем англичанин, хем сега тепърва срича на български. Черните пътъчки доосмиват цялото начинание, окосмението по гърдите е толкова оригинално, че трябва да бъде сложено между страниците на женски лексикон. Алармирам всички служби по кола маска да вземат мерки. Гаджето ми сипа една кола, аз си добавих уиски и така забравяме за случая Азис в розово. И малко лед, моля!

Черно и бяло в Белослава и Графа се преплитат

Аз никога не бих минал по Графа целият в бяло, както е облечена Белослава. Но до Графа това стои донякъде самотно, донякъде обречено, защото се случва на сцена. А Графа, истинският принц на естрадата ни, пък тържествува в черно, което отприщва думи и сравнения, които ще премълча. Така де, бях дете, когато започнах да го слушам. Гаджето ме сгълчава и казва, че може би имам предвид Христо Кидиков, в което донякъде е прав. Старият трик черно и бяло така се преплитат (да прощава Агент Тенев), че освен плочки за консервативна баня друго не ми хрумва, докато гледам изпълнителите. По-задълбочен поглед издава по Графа жилетки, висулки, колани, синджири, все едно положението на едноименната улица около и след ремонта. Белослава се е престарала с татуировките, може да е обрив, знам ли какви ги е яла и вършила.

Карло носи британски шик в София

Новата модна култура на лятото настъпва заедно с модела Карло. Той представя собствената си интерпретация за шик и аз намирам това за иновативно и симпатично. Оголените крака, особено когато са така добре оформени, могат да се съчетаят отлично със спортно елегантно сако. Както в случая - много е тънка разграничителната линия между модното своеволие и елегантността, но мъже като Карло Бейкър могат да си го позволят. Късите панталони носят усещане за Сен Тропе и Ница, където се случват летните събития. Там мъжкото превъзходство често минава през естетиката, а бутилка шампанско е първият отговор на незададените въпроси. Прическата и аксесоарите присъстват, без да причиняват задръстване сред останалите очарователни наличности.