0

А ко бях дизайнер, щях да използвам този цвят за корпуса на кафеварка. Но Ивана очевидно е на друго мнение, щом го използва за дреха. Знам, че на мнението ми тя ще каже „Къф си ти, бе...“, но аз пак ще отстоявам своето. Панталончето виси като пенсионерка на опашка за маслини, едно такова свлечено, неуверено... Може пък да е снимка по време на път, когато знаем - всичко е позволено. Но ако бях Ивана (не че се натискам), бих заложил на друго. Гаджето ми, което още срича на български, потърси в Гугъл как е парашутни гащи и много се смяхме. Според него тези две връвчици на гащите са за специални полети „над кукувиче гнездо“. Сипах му двойна водка и му пуснах Макс Раабе, за да си осигуря спокойствие. Като се загледах внимателно, видях, че сакото е от лъскава материя, което изключва звездата да скита, облечена по този начин, по бензиностанции и крайпътни будки. В заключение, както се изразяват някои интелектуалци, ще отбележа, че... Няма нищо за отбелязване, Ивана, смени си стилиста. Освен ако не е Стояна.

Софка и Лоренцо - хубава работа, ама шаренка

Хубава работа, ама малко шаренка, бих казал за годежното облекло на Лоренцо. Тук съжителстват златно кръстче, червена папийонка, жилетка, пълен калабалък от церемониалност, която задава един-единствен въпрос. Кажи бе, Лоренцо, какво ще облечеш на самата сватба, брат. Червена роза на ревера си пелтечи с червената кърпичка. Сакото е като на... сгоден... музикант, лъскаво, като вътрешността на саксофон. Мама Софка се е престарала, но харесвам уклона й към пастелните тонове. Тя е толкова красива и талантлива, че прекаляването с мода дори й подхожда. Като бъдеща свекърва тя е сложила тюрбан, за да не й се люлеят косите, когато „чумосва“ снахичката, знам ги аз тези работи, живял съм в ромската махала на Пазарджик. 

Бони, облечена в палатка

Бони сигурно е пригодила планинарска палатка за тази дреха. Вижда се с просто око - дупките по края и връвта, която ги съединява. Това е по-добре от цирково шапито, но Бони със сигурност е имала и по-удачни попадения. Не зная причината звездата да се облече така - или и е платено добре, или... изобщо не става въпрос за пари. Според мен тази визия е крайно бюджетна и ако не се прави умишлен галоп към миналото на попфолка, използването й е ненужно. Това пакости на инак елегантния гардероб на певицата, виждана с дрехи, от които има какво да се запомни. 

Елтън Джон - „жертва“ на Либераче

Тъжно ми е да кажа, че Елтън Джон все повече ми наподобява на пианиста Либераче. Двамата са живели в различни епохи, може да са се засичали възрастово, но тази прилика ме разочарова. Приживе Либераче излизаше на сцената с ролс-ройс и 35-метрови палта от визон. Ще говоря обаче за Елтън. От облеченото в днешния кадър мога да приема, че за ушиването му са дали живот плат за едно канапе и много, много камъни, от които да стане добър полилей. Очилата са взели възможността да се случи пищен стъклопис в параклис, а ризата би седяла добре като перде в будоар. Гостоприемният език на тялото ме кара да изкарам змийския си език и да предположа, че с този жест сър Елтън може би има предвид да се осъществи фразата „Елате, хиляди младежи...“.

Три пъти ура за Чарлз и Камила

В дните около коронацията на Техни Величества кралят и кралицата на Англия сякаш разцъфтяват. Кралица Камила грее в синя рокля, подчертаваща очите. Синьото кореспондира ласкаво с вратовръзката на краля, при когото също е търсено сходство с облеченото от съпругата му. Кройката на роклята е изключително семпла и едновременно с това показва модното развитие на Камила. Съпоставено с гардероба й отпреди години, тя е постигнала завиден успех и примерът й несъмнено ще бъде пътеводен за нейните придворни и последователи. Косите на двамата монарси са стилно оформени, там не се търси, нито някога е била установявана каквато и да е оперетност. Класика, класика, класика.