0

Г олемият Тони Стораро обедини Балканите на юбилейния си концерт в зала „Арена София„ по случай 25 г. успешна кариера.

@mimito_v98

Тони Стораро - 25 години на сцена. 9.5.2024. Арена Армеец.

♬ original sound - Mimito_v98

Изпълненията му бяха съпроводени от 25 музиканти от Истанбулската филхармония и бенда на Таркан. Сред специалните му гости от Гърция бяха Зафирис Мелас, когото нарича свой учител и му целуна ръка в знак на благодарност, и мениджърът на покойния Василис Карас - Стратос Гиатос, на когото връчи възпоменателен плакет. Концертът завърши с "Кой уши байрака" и "Моя страна, моя България".

СРАМ - НЕСРАМ: Тони Стораро призна: Аз съм чехльо! (ВИДЕО)

Получи се едно невероятно балканско парти, където историческите конфликти от миналото бяха забравени. Всички бяха обединени от хубавата музика и такъв концерт в попфолка не е правен, а може би и не само в лекия жанр.

Реакция

Заради мащаба на събитието Тони Стораро е бил изключително притеснен, преди да излезе на сцената.

ИСКРЕНО И ЛИЧНО: Тони Стораро разказа за трудностите в живота и дискриминацията (ВИДЕО)

„Виеше ми се свят, болеше ме главата, няколко минути обикалях около сцената, преди да се осмеля да се кача, защото имах чувството, че ще припадна от вълнение. Но след третата песен, след като видях реакцията на публиката и колко добре смазана машина сме с бенда, се отпуснах и наистина започнах да се забавлявам. Въпреки 4-часовата продължителност на концерта бях готов да остана да пея още много часове“, разкри пред „Телеграф“ певецът.

Изненади

Освен многобройните си солови хитове той бе поканил и своите дуетни половинки, включително и двамата си синове Фики и Емрах. С малкия изненадаха публиката с дуетно изпълнение на „2, 3, 4“, с Азис – "Грешница" и дуета с Деси - "Друг живот", а с Емилия - "Отиваш си".

ОТИВАМЕ НА КУПОН: Тони Стораро на нощно парти в Лондон!

„Много уважавам Азис. Той е част от моя живот. Ние сме започнали заедно. Толкова го обичам, че понякога, когато ми е сърдит и не говори с мен, не мога да спя. Васко, за мен ти си нашата гордост, човекът, който прославя българската музика в чужбина, велик певец!", каза за колегата си Човека глас. Азис се появи с дълъг шлейф над панталона за първи път доста години след изваждането на женствения му образ от медийното пространство и предизвика небивал фурор.

„Това, което направи тази вечер, е история за попфолка и един урок за всички. Ще има в бъдеще такива концерти, ти направи първата крачка, ние сме след теб“ – каза Галена, след като вдигнаха публиката на крака с техния тотален хит „Шефката“. „Гордея се с теб, ти правиш нещо велико и не да го правиш веднъж на 25 години, а всяка година“, пък му пожела Алисия. 

Сине мой

Почти на финала на вечерта, в която имаше много настроение и бързи песни, но преобладаваха баладите, звездата изпя „Сине мой“, а до него без никакво притеснение застана внукът му Тони-младши, на когото отсега му личи, че ще поеме по стъпките на баща си и на дядо си.

ВОЛУМЕТО НА МАКС: Театрален продуцент в дует със Стораро (ВИДЕО)

Деси Слава и Константин също се включиха в шоуто. Много колеги дойдоха да го уважат и поздравят в гримьорната. Славка Калчева пътува специално от родния Ямбол с двете си внучки, Бони, DJ Дамян и Ваня, Меди, Соня Немска са само част от известните лица сред публиката. „Искам да благодаря на целия български народ, че направихте моя празник толкова специален и толкова красив! Прекланям се пред вас!“, каза на финала Тони Стораро.

Лили му звъннала по телефона

Дни преди концерта Лили Иванова е звъннала на Тони Стораро да му пожелае успех и по време на разговора им тя му разрешила да изпее две песни от нейния репертоар - „За тебе бях“ и „Ветрове“ в дует със Софи Маринова. Преди началото на шоуто естрадната легенда изпрати цветя и поздравителен адрес. „Да бъда оценен и поздравен от най-голямата, примата на българската поп музика Лили Иванова е чувство и емоция, която не мога да опиша с думи. Мога да кажа само едно огромно благодаря!", обяви Човека глас