0

М адона е известна с това, че е изключително суеверна и ходи навсякъде и винаги с щатен нумеролог, който й дава акъл за всяко нейно начинание. Нумерологията е само една от лудостите на Мадона.

Тя от години е активен член на еврейска секта, която проповядва свой вариант на Кабала. Нейният гуру Филип Берг претендира, че учението е хилядолетно, но всъщност става дума за секта, която е основана през 60-те години на миналия век. Последователите на култа смятат, че с пречистване достигат до съвършенство. В началото на този век към култа се присъединяват Мадона и тогавашният й съпруг  режисьорът на „Две димящи дула” Гай Ричи.

ТРЕСКА ЗА ОСКАРИ: Ето ги номинираните за престижната награда! (ПЪЛЕН СПИСЪК)

С щедрите дарения на певицата в центъра на Ню Йорк е открит помпозен Кабала център на стойност над 15 млн. долара. Поне 12 от тези 15 млн. са от нейния джоб. Тя увлича над 3.5 млн. нови последователи на култа, сред които са актрисите Деми Мур и Линдзи Лоън. Последната хвърлила в дискоса солидна седемцифрена сума и собствен терен за откриването на Кабала център в самия Лондон. 

В последните седмици обаче Мадона прави сериозни опити да скъса с този култ, съобщава The Independent. Наблюдателни фенове забелязали, че от китката й изчезнал задължителният червен конец, който издаваше принадлежността й. 

Сциентолози

Далеч по-дълбоки корени сред богатите глезльовци обаче има сектата на сциентолозите. Актьорът Том Круз е адепт от висок ранг и дори бракът му с Кейти Холмс бе уреден по правилата на култа и беше изпълнен в обредността на сектата. След скандален развод обаче Кейти Холмс се върна към католическата религия. 

ШАРЕН СВЯТ: Срамните петна на звездите!

Друг значим сциентолог доскоро беше Джон Траволта. Той обаче напусна сектата преди две години. Причината е несбъднато обещано оцеляване на съпругата му Кели Престън, която умира от рак. 

Актрисата Джулиет Луис, която стана известна с ролята си в „Родени убийци”, също прави опити да избяга от сциентолозите. В интервю за Vanity Fair тя казва, че вече предпочита да е просто спиритуалист и не иска да я свързват повече с култа. 

От 2021 г. в редиците на култа се вля и свежа струя в лицето на актуалната Майли Сайръс. Тя принадлежи към „Модерното тайнствено училище”. Последователите на това направление смятат, че владеят древните лечебни техники, известни от времето на цар Соломон. Твърдят, че владеят енергията на Слънцето, с която могат да зареждат хората. В момента Майли не мърда никъде без две енерготерапевтки - Лири и Блу, които я придружават денонощно. Тревога в социалните мрежи вдигна и сестрата на певицата Бранди. „Не искам да й давам акъл, но съм разтревожена, че тя не общува със семейството както преди”, пише Бранди.

Свръхестествено

Актрисата Хелена Бонам Картър направи изненадваща медийна изява. Тя заяви, че е използвала медиум, за да установи връзка с британската принцеса Маргарет.

Звезди слизат от върха на славата. Милионите, които печелят, не ги радват

„Попита я чрез медиум дали има нещо против да я играя и тя каза, че няма проблеми. Впоследствие Бонам Картър играе Маргарет в сериала „Короната”. Маргарет далеч не е единственият член на кралското семейство, който се свързва с паранормалното. Покойната принцеса Даяна е била следвана неотлъчно от нейния личен гуру и лечител Симон Симънс. Британската врачка Сали Морган също твърди, че е съветвала Даяна.

„Предупреждавах я, че над нея има надвиснала огромна опасност от преждевременна смърт”, коментира Морган пред Marie Claire. Нейните откровения за връзката й с Даяна й спечелиха солиден хонорар и участие в британския „ВИП Брадър“. 

От над 20 години актьорът Брад Пит взима всички решения след консултации с мага Рон Бард, който е много популярен в Холивуд. Самият Пит твърди, че Рон е предрекъл развода му с Дженифър Анистън. Дженифър Лопес пък и до ден-днешен съобразява концертните си изяви с хороскоп, направен специално за нея през далечната 2010 година.

През 2016 г. целият клан Кардашиян се изсипва при популярния холивудски маг Тайлър Хенри. Той дава розови прогнози за тяхното финансово благополучие и безоблачна бременност за Ким. Явно му се е получило с гаданието.

Слънцето

Малко известен е фактът, че носителят на „Оскар“ Хоакин Финикс е бил „дете на слънцето”. Всъщност дори името Финикс му е дадено от култа. „Родителите ми са отишли там да търсят сродни души”, казва актьорът в интервю за Playboy. 
Дете на слънцето, но в друг аспект е била и Мишел Пфайфър. Години наред тя е била вярна на бретарианизма.

ЗЛАТНО СЪРЦЕ: Звезди даряват тайно за благотворителни каузи

Според учението на сектата нейните членове достигат съвършенство и нямат нужда от храна, защото се хранят от слънцето. Надали някой е предполагал, че Патриша и Дейвид Аркет са израснали в дом без електричество и течаща вода. Причината не била финансова. Семейството им било част от секта във Вирджиния, която проповядвала отказ от т.нар. модерни блага. 

Актрисата Глен Клоуз пък попаднала в лапите на секта, когато е била едва на седем. Тогава семейството й се мести в Швейцария, за да последва проповедници за морално прераждане. Уинона Райдър също е израснала в затворено общество. Тя била отгледана в комуна от шест семейства. По-късно актрисата твърди, че жизненият й опит в промиването на мозъци е безценен и по тази причина успешно играе ролите на жени, мачкани от секти и култове.