0

К раят на годината често се свързва с промени или стилови нововъведения в дома. Въпреки че влагаме цялото си старание да допринесем за домашния уют, не трябва да забравяме къщите във вилните зони, които притежаваме. Те често са мястото, в което отсядаме, когато сме в отпуск и не сме натоварени с професионалните си задължения, за това е необходимо да ги направим по начина, който заслужават.

Кожа

Рустик стилът се свързва с наличието на аксесоари, изработени или декорирани с естествени материали като лен, памук, вълна, ратан, желязо, глина и кожа. Дървените и кожените мебели създават чувство на топлина, това е перфектният завършек на този вид интериор според домакините. Ако стопанисвате извънградска къща или вила ви препоръчваме да я обзаведете, именно в популярния „селски стил“. Облицовайте фотьойлите или табуретките в кожа. Нашият съвет е да заложите на цветове като кафяво, бежово или светло шампанско. Припомняме, че тъмните нюанси са по-предпочитаните, тъй като по-трудно се замърсяват. Можете да поставите акцент върху кожен диван или дървен люлеещ се стол. Ако не сте почитатели на кожата и не желаете да обличате мебелите си в нея, може да вмъкнете фини елементи в сувенирите или картините, които отново ще загатват за присъствието й.

Уют

Повечето извънградски къщи се отопляват с жив огън, това играе единствено положителна роля що се отнася до Рустик културата. Възможно е да наредите част от дървата като колона в единия ъгъл или да ги разпределите равномерно под камината, ако го позволява. Направете кът, който изобилства от различни дървени мебели и аксесоари. Гарантираме ви, че ще получите единствено комплименти за стореното. Ако притежавате голяма картина, не е нужно да я окачвате на стената, достатъчно е да я подпрете на видимо място. До камината повече от отлично ще стои ефектна кошница, която може да използвате по редица начини – да наредите изкуствени цветя, да поставите най-четените книги или неща, които често ви трябват. Украсете празните рафтове със свещи. Ако не разполагате с нужната територия и нямате място за секция или шкафове във всекидневната, може да закупите маса със скрита долна повърхност, чиято площ да използвате по предназначение.

Лично

Престоят на вилата винаги се свързва с положителни емоции, всеки се прибира от почивката си отпочинал и зареден с нови сили, това се дължи не само на чистия въздух. Важно е да отделите необходимото време за интериорния дизайн на вашата спалня. Нашият съвет е да се заредите с търпение, защото качествените резултати обикновено са следствие на усилен труд. Изберете подходящия цвят, с който да боядисате стените, възможно е да са два, условието е да не са ярки. Оставете старите възглавници с различни размери, те носят спомена на миналото. Може да ги оставите на леглото или да ги натрупате в единия ъгъл на стаята. Добър вариант е да поставите няколко нощни лампи. За столче може да използвате пън, а за ваше собствено удобство и възглавница със същите размери, която да поставите върху него. Растителността също е важен елемент. Ако умеете да се грижите за живи цветя, то почти задължително е едно от тях да се намира в спалнята.

Шарени килимчета

По примера на възглавниците оставете тежките и старинни килими в стаята. Те често са с тъмна основа, но в украските им не липсват светлите и изкрящи елементи. Ние сме убедени, че подобно решение ще е в полза и няма да наруши Рустик стила. Ако обаче не подкрепяте идеята и искате по-голямата част от подовата настилка да не е покрита, то тогава сложете мини шарено килимче пред камината или под фотьойлите.