0

С лед приключването на коледните празници и прибирането на елхата и украсата домът ни сякаш се превръща в едно празно и скучно пространство. За това ще видим няколко идеи, с които може да запълните празните ъгли с интересни декорации, които са за цялата година и няма да се наложи тъжно да приберем в кашоните.

Огледало

Една от най-тренди декорацията, която може да поставите във всяка една стая, е високата ваза с дълги пухнали пера. Определено е по-мащабна декорация и е хубаво да се постави на по-празно място, като например на мястото на елхата. Цветовете може да варират според декора в стаята и дома. Най-предпочитани са гланцирано-белите вази в комбинация с бежови пера, върху които може да има златен брокат. Ако в дома ви преобладава по-студената гама, заложете на сивото и сребърното. Ако не харесвате идеята с перата, може да ги заместите с изкуствени пухнали цветя. Но все пак, ако не ви се струва напълно достатъчно, това може да допълните към него едно голямо кръгло огледало, закачено точно зад декорацията. Рамката му трябва да бъде съобразена с цвета на вазата, за да се допълнят перфектно.

Фигурки

По празниците имаме коледни свещници, малки елхички, снежинки и т.н. по масите, когато ги приберем, всичко изглежда някак празно. Ето и решение на този проблем.

Наредете на масата и празните рафтове свещници или само ароматизирани свещички, които не са коледни. Този вид декор допринася топлота и уют в дома ви. Дори и да не са все запалени, някак правят стаята по-пълна, но същевременно и стилна. Поставете голяма декоративна чиния, сложете една по-висока и една по-ниска свещ, а до тях интересна фигурка или ароматизатор с пръчици. Освен приятно ухание, ще имате и нещо по-различно на масата си. Времето все още е студено, така че може да оставите пухеното си одеялце на дивана, не само за да се завивате с него, но и като небрежен декор. Коледните възглавнички обаче трябва да заминат в кашончетата и да се заменят с нови. Сложете велурени кръгли възглавнички до одеялото и ще видите колко много ще се промени цялостната визия на хола ви.

Семейно

Персонализирането на пространството със семейни спомени е прекрасен начин да украсите дома си. Въпросът е, че трябва да бъдат тематични една с друга, не да създадем смесени рамки, теми, защото ще се отдалечим от естетиката, която търсим. За това например окачете галерия от снимки от пътуването ви в Диснилед в детската стая, в спалнята от круиза от медения ви месец или сватбата. В коридора пък може да окачите няколко фотоса голям формат в черно-бяла естетика на цялото семейство. За хората, които не обичат да застават пред камера и да се снимат, имаме още две предложения. Когато посетят красиви места, да заснемат само гледката към езерото или морето, а след това да го принтират на платно, което да поставят в хола над дивана или в коридора. Втората ни идея е да закупят интересна картина, която се връзва на интериора и да я поставят на празната стена. Ако сте фенове на романтиката, не е нужно да сваляте лампичките от пердетата и прозорците, стига те да светят в бяло или жълто. Изгасете другите лампи и оставете само те да светят като малки звезди на прозореца.