0

Е то две типични нашенски идеи за хапване с печени чушки, забелязани на receptite.com.

Панирани със сос

Необходими продукти:

  • 16 месести чушки
  • 500 г домати
  • 2 яйца
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 4-5 скилидки чесън
  • сол
  • брашно за паниране
  • 1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Чушките се опичат и обелват. Посоляват се и се овалват в брашно и след това в добре разбитите яйца. Изпържват се в добре сгорещеното олио. След това в олиото се запържват ситно нарязаните домати, докато останат на мазнина. Посолява се на вкус. Прибавят се скълцаният чесън и ситно нарязаният магданоз. Доматеният сос се разпределя върху панираните чушки. (През зимата също може да се направят, като се използват стерилизирани чушки и домати от консерва.)

По Панагюрски

Необходими продукти:

  • 8 печени и обелени червени чушки
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 с.л. брашно
  • 200 мл кисело мляко
  • сол
  • 1/4 връзка магданоз
  • 1/4 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Чушките се нарязват на ивички по ширина. Поставят се да се запържат в силно сгорещения зехтин, след малко се добавя и брашното. След като се запържи до златисто, се слага и киселото мляко. Ястието се посолява и задушава още 5-8 минути, след което се отстранява от огъня. Поднася се поръсено с нарязания на ситно магданоз и черен пипер.