0

М ъжка кройка, свобода и ефирност ще „прегърнат” колекциите на 2024 година, вдъхновени от великата модна диктаторка, поставила началото на революционния стил - Габриел (Коко) Шанел.

Фаворит за представителките на нежния пол ще бъдат ризите. Пролет, лято, есен и зима те ще красят витрините на едни от най-предпочитаните и популярни бутици, откроявайки се със светли цветове и нетрадиционни елементи.

Гама

През първата половина на годината ще властва топлата цветова гама. Особено модерна ще бъде кафявата към бежова палитра, заедно с всичките подразновидности като цветовете - екрю, лате, карамел, кафе и пр. Повечето нови колекции залагат на един цвят, използвайки аксесоарите като допълнение и контраст. Други обединяват от два до четири нюанса, без наличието на ярки линии. Червено, жълто, синьо, оранжево и т.н. трудно биха се съчетали с новите и привлекателни идеи, но не е невъзможно. Ако желанието ви е да изпъкнете в тълпата - направете го!

Подиум

И най-простото ревю може да се превърне в спектакъл, а причината за това са уникалните модели. Сега е точният момент да се възползвате от модните съвети, тъй като до един насърчават да се доверите на свободните ризи, с широки ръкави и дължина, варираща чак до бедрата. Ако сте прекалено слаби или с наднормено тегло, то притесненията ви трябва да се изпарят, тъй като дрехите ще скрият несъвършенствата. Къдри, волани и артистични аксесоари ще разчупят стандартните представи, подарявайки ви доза самочувствие. Забравете за дълбокото деколте, а закопчайте ризата до края - това е знак за стил, себеуважение и вкус. Ако копчетата са забележими, то наличието на бижута не е задължително. Колкото по-проста е една визия, толкова повече суперлативи провокира.

Ако пък сте в разгара на младостта си, диви и секси, то създайте облик, който да удовлетворява очакванията ви. Потърсете ризи с прозрачен гръб или пък комбинирани с деним. Повечето от моделите могат да се носят с панталон, като туника с клин или на голо като рокля през по-топлите месеци.

Последната стъпка е изборът на прическа, грим и аксесоари. Отделете достатъчно време, за да си гарантирате добро настроение и шеметно излъчване.

Не правете компромис с качеството

Богатото разнообразие често е причина купувачите да правят определени компромиси. Например влюбват се във вида или цвета, но прескачат материята и начина, по който са изработени дрехите. Колкото и парадоксално да звучи, трудно връхна дреха би обединила всичките ви изисквания. Нашият съвет е да обърнете специално внимание на плата. Обикновено той е основната предпоставка за качество и по-дълъг живот. Най-добрият избор е памук, като съществуват и други опции с високо наличие, обединени с еластан и др. Друг фактор за продължителното използване е поддръжката. Перете с необходимите специални препарати, не използвайте програми с висок градус и избягвайте сушилнята. Никога не мешайте тъмни и бели ризи, вероятността да навредите на вида е огромен. Ако се налага, перете на ръка.

*Автор: Алина Динева