0

П расетата са сред водещата петица по интелигентност сред животните. Има много клевети за този животински вид, но истината е, че те са не само умни, но и много чисти животни. Точно това е причината да бъдат любимци на непредубедените стопани от човешкия род.

Има много погрешни схващания за прасетата, но тези десет факта за прасетата ще ви помогнат да ги видите по различен начин според worldanimalprotection.us.
Чудили ли сте се защо хората толкова много обичат прасетата? Има цял хаштаг в Instagram, посветен на тези очарователни животни. Затова сме събрали факти за прасетата, за да ви помогнем да научите малко повече за тях и да откриете какво можете да направите, за да помогнете на тези мили животни да живеят по-добре.

Кочина

Прасетата са много чисти животни. Въпреки че майките ни непрекъснато наричаха спалнята ни кочина, прасетата всъщност са много чисти животни. Всъщност те са едни от най-чистите животни наоколо и отказват да се изхождат там, където спят и ядат, ако имат избор. Дори новородените прасенца ще напуснат местата си за спане, за да се облекчат.

Другата заблуда е, че прасетата много се потят. „Потят се като прасе“ е друга подвеждаща и често използвана фраза, тъй като прасетата не могат да се потят! Прасетата нямат много потни жлези, така че те се търкалят, спят в кал и плуват във вода, за да се охладят. Бонус към търкалянето в кал: предпазва кожата на прасето от слънчево изгаряне.

Новородени

Авторите на материала твърдят, че прасетата са по-умни от вашето куче.
Оказва се, че прасетата имат интелигентността на човешко малко дете и са класирани като петото най-интелигентно животно в света. Всъщност прасетата са по-интелигентни и податливи на обучение от всяка порода кучета. Те научават имената си само за две седмици и идват, когато ги повикат. Прасетата дори са способни да играят видеоигри по-добре от някои примати.

Най-невероятното е, че майките прасета пеят на бебетата си. Това е един от най-милите факти за прасетата, защото майките прасета пеят на бебетата си, докато сучат. Новородените прасенца се научават да тичат към гласовете на майките си и прасетата постоянно общуват помежду си. Те имат повече от 20 различни сумтения и писъци, които са идентифицирани и варират от изразяване на глад до викане за партньори.

Масажи

Точно като хората, и прасетата обичат масаж. Оказва се, че прасетата обожават разтриването на корема. Социалните животни, прасетата, обичат да използват дърветата, за да се търкат и чешат, и се наслаждават на разтриването на корема от хората, които се грижат за тях. Те дори се радват на различни играчки за обогатяване и играят помежду си.

Посока

Прасетата имат отлично чувство за посока. Те са навигатори, могат да намерят пътя си към дома на големи разстояния. Те често могат да тръсват дълги разстояния и могат да достигнат до 11 мили в час бягане.

Един от най-изумителните факти е, че прасетата мечтаят и обичат да спят нос в нос.
Виждали ли сте някога купчина прасенца? Прасетата обичат да поддържат връзка помежду си, като спят близо едно до друго, като често се уверяват, че докосват приятелите си, докато се унасят в страната на сънищата. Малко животни са по-социални от прасетата, които образуват тесни връзки с други прасета и хора.

Делфините запаметяват звуци

Делфините също са много интелигентни животни. Техните мозъци са проектирани по такъв начин, че лесно да се справят със запаметяването на огромен брой звуци, образувайки така наречения „речник“. Интересен факт е, че сред техните общности всеки делфин има име, на което отговаря, когато роднините му го наричат. Високото ниво на умствено и емоционално развитие поставя тези морски обитатели почти на същото ниво като хората.

Те възприемат форми, цветове и серийни номера.

Изненадващо е, но катериците са не само умни, но и способни да измислят някои доста хитри схеми. Например, ако веднъж сте нахранили катерица, тогава е вероятно на следващия ден тя отново да се върне при вас и с радост да ви даде още една шепа лакомства. Катерицата може да повтаря тези действия безкрайно, защото всичко, което не успее да изяде наведнъж, тя внимателно ще съхранява в своето „скривалище“.

Котките са известни със способността си да се адаптират към всяка среда. Ако мислите, че дългите часове учене на котката ви на команда са били напразни и тя не е разбрала нищо, грешите, пишат експертите. В крайна сметка котката може просто да не иска да прави това, което се иска от нея. Не забравяйте, че способността на котката да казва „не“ и да се отнася към всичко с известна степен на безразличие също е знак за висока интелигентност и бърз ум.