0

Л егендарният китарист от звездния бенд на Стинг, Доминик Милър се завръща отново на сцената на SOFIA LIVE CLUB, на 15 април, където ще представи последния си албум Vagabond. 

Instagram/The Police

С него той добавя още едно вълнуващо преживяване към своята солова дискография. Vagabond е записан в студио La Buissonne в Южна Франция заедно със световноизвестните музиканти Зив Равиц на барабаните, Николас Фисман на баса и пианиста Якоб Карлзон, с които ще имаме удоволствието да го чуем и на живо през пролетта.

Симбиоза

В новия си албум Доминик Милър създава очарователна симбиоза от джаз, поп, акустичен фолк, съвременна класика и латински елементи. Vagabond комбинира всички тези стилове, създавайки нещо напълно ново.  През годините виртуозът на китарата доказа, че освен музикант в групата на Стинг той е и изключително успешен солов артист с издадени 12 студийни албума. Днес той се радва на завидна репутация както в професионалния свят на музиката, така и сред меломаните по цял свят. Билети за събитието могат да бъдат намерени в мрежата на EVENTIM и партньорските каси на цена от 50 лева. В деня на концерта и на място цената ще е 60 лева.

Аржентина

Роден в Буенос Айрес, Доминик Милър израства в Аржентина. Още на 8 години хваща китарата, но на 15 започва да се занимава сериозно и заминава да усъвършенства своите познания в London’s Guildhall School of Music. Днес Доминик има записани над 12 албума с гениалния Стинг.

Доминик Милър и Стинг

 Доминик Милър и Стинг
Instagram/The Police

Двамата започват съвместната си кариера през 1990 година. Към момента имат над 1200 съвместни концерта зад гърба си и смело продължават да ги увеличават. Виртуозът е неразделна част от изявите на англичанина и описва успеха кратко, точно и ясно – „Мисля, че тайната на успеха се крие в това, че не сме твърде близки като приятели, но музикално сме силно свързани.“ Доминик е съавтор на много песни, но най-любима и популярна е Shape of my heart.

Виртуозът споделя как често му задават въпроса „Не ти ли писна да си по-известен като китариста на Стинг?“, но той с усмивка отвръща, че успехът и повече от 20 години от кариерата му са плод на съвместната им работа, с което той се гордее и често се шегува, че това е най-добрата работа, за която човек може да мечтае.

Опит

Записвал с Фил Колинс в края на 80-те години, Милър не крие предаността и благодарността към певеца, който го изтласква към успеха и заражда желанието му да изследва все повече нови музикални територии. Съдбата го отвежда при Колинс, за да работят заедно по четвъртия му солов албум ...But Seriously. Китарите в хитовете Another Day in Paradise, I Wish It Would Rain Down и Do You Remember? са именно негови.

Милър с Анди, Стинг и Стюарт от The Police заедно с Шаги на участие миналата година

 Милър с Анди, Стинг и Стюарт от The Police заедно с Шаги на участие миналата година
Instagram/The Police

Този успех го отвежда на прослушване при Стинг и към днешна дата всичко е добре позната история без край... "Опитът ме е научил, че в първия момент, когато мисля за една идея или концепция, е най-доброто, което ще звучи впоследствие. Това е почти като първата целувка. Може би малко по-неудобно, но наистина незабравимо. На този запис исках да уловя точно това чувство. Нямах представа как ще звучи, докато не пристигнах в студиото с музикантите. Въпреки че се познаваме много добре, не исках да се чувстват нервни или уязвими, така, както са били на първа среща".