0

Фамилията Крушарски стана особено популярна в българския футбол след успехите, които постигна Локомотив (Пловдив) под ръководството на бизнесмена Христо Крушарски. Малцина обаче са наясно, че най-спортната натура в неговото семейство всъщност е дъщеря му Илияна. Тя е изпълнителен директор в семейната компания, но участва в и офроуд състезания, а от повече от 10 години тренира усилено и признава, че това и носи тонус и удовлетворение. Красавицата прие поканата на „Здраве с Телеграф“ да разкаже за своята диета и спортен режим.

Спортът е перфектен отдушник и е един от най-добрите начини да се справяме с психологическия стрес, който трупаме в офиса.

До този извод е достигнала Илияна Крушарска, която сама признава, че се чувства и изглежда по-добре от всякога, откакто е започнала да тренира по-сериозно.

„Аз съм от "щастливките", които изключително трудно качват килограми. Винаги съм била мнооого слаба и всъщност поради тази причина започнах да тренирам. Тренирам силово четири пъти седмично, като основно наблягам на краката, правя два пъти крака. Поради това, че по природа съм много слаба, тренировките са ми изключително изтощителни. Някой път и сама се учудвам какво си причинявам“, разказва Илияна, която често качва в социалните мрежи фотоси и видеа от тренировъчни сесии, с които не биха се справили и доста мъже. „Имало е случаи, когато действително и мъже в залата са се хващали за главата от това, което правя в залата, но сега мога да кажа, че съм се кротнала и го карам по-спокойно“.

Цел

„В момента целта ми е да стигна тегло от 60 килограма, като за целта се храня 4-5 пъти дневно и основно наблягам на въглехидратите и протеин. През годините успях да намеря баланса и чудесно съчетавам здравословния начин на живот с недотам здравословни партита, пътувания и забавления, които всъщност хранят душата ми“, признава си бизнесдамата, която подкрепяше Локомотив Пловдив от трибуните при епохалните триумфи в турнира за Купата на България през 2019 и 2020 г.

„Вероятно се дължи на добрия ми ген, но въпреки немного стриктните ми режими ефект има и смея да твърдя, че изглеждам доста фит. Най-важното е да се подхожда така към нещата, че да ни е приятно да ги вършим. Иначе бързо може да се откажем и съм виждала доста такива примери около себе си. Това се отнася и за диетите. Трябва да си поставяме реалистични цели и да не подлагаме на стрес и физиката си, след като в съвременния начин на живот ни до товари доста психически“.

Ценност

Доста хора благородно завиждат на Илияна за това, че килограмите не само не са й проблем, а дори че гледа на тях като на ценност. „С такъв зор и тъпчене съм стигнала до тези килограми, че всеки грам си ми е важен. Точно заради това не прекалявам и с кардиото. Аз също се придържам към специални диета, но при мен те са насочени в посока да ми помогнат да кача килограми. Наистина много ми завиждат, но е доста трудно. Бих казала, че всеки трябва да цени всеки грам от теглото си, стига да е на място“, категорична е тя уточнява, че не взима абсолютно никакви добавки и съвсем не е от тези, които ще седнат и ще смятат с калкулатор колко калории приемат.

„Не знам дали е редно да го споделям, но си позволявам и цигари, а и много обичам бира. Естествено, всички сме наясно с какво не бива да се прекалява. Не ги разбирам тези хора, за които животът е само тренировки, готвене, здравословно хранени и спане. Аз обичам купона повече от живота, както често казва баща ми“, споделя още Илияна Крушарска.

Зала

„Основно тренирам в залата. Там някак си съм по-събрана и концентрирана. Разбира се, обичам и да се разхождам в природата. Обожавам и планината, и морето, но на открито по-скоро се разтоварвам. Карам ски през зимата. Както ви казах, подлагам се на наистина много сериозни натоварвания в залата. Тренирам с инструктор и ефектът е доста по-сериозен. Когато тренирам сама, малко скатавам, сама не мога да си причинявам такива натоварвания“, признава още нашият събеседник и разкрива, че е имала идея да участва и в състезания по боди билдинг.

„Преди години започнах да тренирам с един инструктор, който с две думи ме нави да започна подготовка за състезание, но на финалната права не успях да се справя с храната и всички лишения които трябваше да направя“, както ви споделих, обичам да си имам времето за себе си през уикендите и почивките.

Удовлетворение

Макар и да настоява, че личният й пример може да не е най-добрият за следване от хората, които усилено се занимават със спорт и държат на външния си вид, Илияна е откровена, че чувството на удовлетворение след тежките тренировки е много голямо.

„Може да се каже, че съм намерила баланса, което е супер. Това е водещото. Освен че на 42 години изглеждам по-добре от всякога, се чувствам супер тонизирана, мотивирана, жива... Въпреки натовареното ми ежедневие винаги намирам време и отивам на тренировка. Човек сам прави тези избори. Мога и да не ходя и да стоя пред телевизора, но съветвам всички да намерят време за спорт. Той освен всичко помага и за социалните контакти“, казва още Крушарска.

„При нас във фирмата е наистина суперизтощително. Производство, самолети, много хора и контакти... Психическото натоварване е голямо, даже огромно. След тренировка обаче направо се прераждам и цялото напрежение изчезва. Това всъщност за мен е най-големият плюс“.