0

П окровителят на следващата година е Зеленият дървен дракон. По-добре е да сте приятели с този джентълмен. Тогава той ще изгори всички препятствия по пътя ви. Как да спечелите благоволението на този гущер? Нека да поговорим за това.

Жителите на Поднебесната империя почитат Дракона: разбира се, тъй като той отдавна се смята за символ на императорската власт. Това е единственото от всичките 12 зодиакални животни, произлезли от митове и легенди, така че е по-добре да срещнете госта в магическа, мистична атмосфера: тогава вероятно ще имате шанс да видите истински чудеса през следващата година.

Драконът помага на своите човешки любимци да изградят кариера, да разрешат парични проблеми, да отворят бизнес, да станат известни и дори да намерят сродна душа. Самият той е голям любител на лукса, яркостта и блясъка, това не е Черният воден заек от 2023 г.: там, където има гущер, винаги доминират емоциите, пламъкът и проявлението.

В същото време зеленият цвят символизира прераждане, растеж и развитие, а елементът дърво символизира стабилност и устойчивост.

Вероятно вече се досетихте кои цветове да предпочетете в новогодишната нощ. Това са червено, зелено, златно и сребристо. Можете да погледнете и към лилавото - това е цветът, който императорите обичат, което означава, че Драконът също го предпочита.

Цветовете могат и трябва да се комбинират помежду си при планиране на празнично облекло: тандем от зелено и златно, червено и златно, зелено и сребристо, лилаво и сребристо – всичко това изглежда невероятно луксозно.

Избягвайте бялото (китайският символ на смъртта), кафявото и тъмножълтото.

Що се отнася до аксесоарите, новогодишната нощ е време на ярки, смели бижута: масивни гривни, пръстени, обеци, висулки и др.

Платовете на дрехите също трябва да са на ниво. Колкото по-скъпо, толкова по-добре: оставете скромността за след 1 януари. Имате нужда от коприна, кадифе, сатен и шифон.

Викториански стил

Колко често носите корсети или блузи с широки ръкави и красиви маншети, толкова обичани от красавиците през 19-и век? Вероятно не често. Защо не се почувствате като английска дама само за една вечер? Ще бъдете прекрасни в тази визия, особено ако изберете правилната прическа и дискретен, благороден грим.

Металик

Блясъкът на благородните метали и гладката повърхност на драконовите люспи е това, от което се нуждаете, за да отпразнувате правилно новата 2024 година. Купете си ослепителна пола, бродирана с пайети, искряща с всички цветове на дъгата под светлината на гирлянди, лампи и бенгалски огън.

Носете дискретен, лаконичен топ без шарки в базови нюанси, обуйте женствени обувки с тънък ток, вземете малък клъч с блясък и приберете косата си назад, за да я направите гладка... Можете ли да се откъснете от отражението си? Едва ли. И другите няма да могат да откъснат очи от вас.

Вместо пола можете да си купите искряща рокля с всякаква дължина или дънки с метално покритие, които можете да носите след празника.

Рокля с качулка

Тенденцията беше зададена тази година от Saint Laurent и все още остава актуална: във всеки случай, носейки рокля с качулка в навечерието на Нова година, определено ще останете уверено на гребена на модната вълна.

Гащеризон от сатен

Този атрибут на облеклото е капризен и няма да отива на всеки, но ако ви пасне, всеки ще бъде победен. Ще ви трябват високи токчета, за да удължите визуално краката си, както и блестящи аксесоари и дълги обеци.

Костюм

В какво друго можете да празнувате Нова година? Празничен костюм, украсен с искри, пайети и ресни, ще разкрие една уверена жена, която знае цената си. Съчетайте го с горна част с корсаж, топ с пайети или копринена блуза.