0

А ндрю Мортън, нашумял с биографията на принцеса Даяна, ще издаде и книга за покойната кралица Елизабет през ноември, съобщи АП.

Биографията на Елизабет Втора ще излезе на 15 ноември. Първоначално авторът е планирал книгата със заглавие „Кралицата“ да бъде публикувана през 2023 г. Смъртта на Елизабет Втора обаче е променила графика му.

„Тя беше кралица, отдадена на семейството и нацията. През всички тревожни периоди по време на пандемията тя беше символ на нашето национално обединение“, каза Мортън в свое изявление.

Според издателството Grand Central Publishing Андрю Мортън е използвал архиви и лични връзки с хора, близки до двореца, включително секретари и бодигардове.

Мортън е автор на книга за принц Уилям, както и на книга за Меган, съпругата на принц Хари. Никой от кралското семейство не е оторизирал автора да пише негова биография. Мортън си е сътрудничил официално единствено с покойната принцеса Даяна за написването на „Даяна: нейната истинска история“, публикувана през 1992 г. В тази биография Даяна споделя с Андрю Мортън семейните проблеми между нея и съпруга й, настоящия крал Чарлз Трети.