0

С лед всяка война идва време за мир. А това не винаги е свързано с положителни емоции. Понякога даже води до неприятни сътресения. И точно този аспект на нещата проследява феноменът във фентъзи литературата Джо Абъркромби в „Неприятната страна на мира“ (издателство „Сиела“).

След успеха на първа част от трилогията „Ерата на безумието“ - „Малка омраза“ - на български език се появява и достойното й продължение.

Кралят е мъртъв, да живее кралят... Позната фраза, но с ново звучене.

След смъртта на Джизал негов наследник става синът му Орсо. Съвсем скоро обаче той ще усети тежестта на короната - политиката е коварен лабиринт, в който дебнат невидими опасности и всяка крачка изглежда погрешна. Лабиринт, в който мирът е трудно постижима илюзия. И мнозина в Съюза дори не се и опитват да прикрият, че желаят ново кърваво противопоставяне.

Като дъщерята на архилектора, която е загубила своето влияние след бунтовете, пламнали в „Малка омраза“. И както историята добре знае -  жена, чиято репутация е уязвена, е готова на какво ли не, за да отмъсти. Включително и да предаде своя крал и любим.

Като героите, които живеят, за да воюват. И са готови да преодолеят всяко изпитание пред себе си, за да се почувстват отново пълноценни. Дори и да потъпчат всякакви мирни договори и обещания за вечно приятелство.

В сенките се надигат нови опасности, а във въздуха се носи вятърът на размириците. По всичко изглежда, че примирието е само началото на нова битка... И съдбата на Съюза отново е поставена на карта.

Брутални битки, предателства, политически интриги и нажежени диалози - в „Неприятната страна на мира“ Джо Абъркромби успява да задмине всички очаквания на почитателите на поредицата и да създаде истински фентъзи шедьовър, в който всяка развръзка е предпоследна. А краят… е, той ще задоволи всеки фен на фентъзито - неочакван, смайващ и… кръвожадно справедлив.