0

Т урските сериали могат да се гледат и вкусно. Ако се чудите с какво да разнообразите менюто си, докато гледате течащото доста мудно действие в „Наследство”, нека да е с чиния пилаф. За това ни подсеща една сцена.

„Не си мисли, че идваме тук, защото е евтино. Тук готвят най-вкусния фасул в Истанбул” – така протича романтичната среща на комисарите Дойгу и Али в сериала „Наследство”. Тя командва парада и поръчва на келнера специалитетите – два пъти фасул и пилаф. Освен това туршия и лук. И от обичайния млечен крем. А ето и как да приготвите пилафа.

Продукти

Дългозърнест ориз - 1 ч.ч.

фиде (тънко) - 1 шепа

масло - 50 г

пилешки бульон - 3 ч.ч.

черен пипер - 1 щипка

сол - на вкус

Приготвяне

Измийте ориза няколко пъти, за да отмиете от него нишестето. В дълбок съд запържете маслото и добавете фидето, като го запържете, докато добие златист цвят. Прибавете ориза и разбъркайте.

Добавете 2 чаши пилешки бульон, посолете и овкусете с черния пипер.

В тава изсипете ориза и добавете още 1 чаша от бульона. Печете на предварително затоплена фурна на 200°C до готовност.

Когато пилафът стане готов, покрийте тавата с памучна кърпа. Да ви е вкусно!

* Следващата седмица – какво си поръчаха детективите за десерт