0

„Огромен проблем!“ - Асие кокетно примигва, докато разговаря със съпруга си Мустафа. А той се умилява още когато чува гласа й.

„Помислих си нещо – продължава палавата героиня в „Ти разкажи, Черно море“, която неизменно спори със свекървата Сание, но са най-сладката двойка с него. - Чудех се какво харесва героят – спасител на деца?! И после се сетих за кадаиф. Искаш ли за вечеря?“

- Сериозно?! Бурма кадаиф ли? - пита Мустафа. - Наистина ли ще направиш, Асие?

- Да, разбира се. Много подсладен.

- Ах, Асие, ах!

- Какво, Мустафа, какво?

- Асие, само изчакай за момент да сритам лентяите и ще дойда. – Мустафа е забелязал братята си, които се радват на любовната сцена. - Върнах се...

- Добре, Мустафа. Ще се видим после... в спалнята.

Няколко сцени по-късно Асие брани кадаифа, който е приготвила с много любов за героя Мустафа.

- Ще ти ударя лъжицата в главата. Дръпнете се от кадаифа! - гълчи тя единия от братята, който се пресяга към тавата.

- Како, недей така, само исках да хапна – опитва се да я умилостиви той.

- Първо ще яде мъжът ми! Фатих, недоволстваш ли? - категорична е тя.

- Какво ако си хапнем преди батко?

- Изяжте цялата тава. Но няма да пиете вода! Скъпи, ела! - примамва съпруга си Асие.

- Идвам. – Мустафа грее от щастие.

- Я си хапни, че от тези хиени няма да остане. Да ти е сладко, мили мой!

- Ах, Асие, ах!

А докато Асие пъха в устата на Мустафа парче кадаиф, нека да видим как да повторим тази чудесна атмосфера и у дома с рецепта за класически бурма кадаиф. И както вече стана ясно – остава да поканим после героя съпруг на среща в спалнята, след като сме го подсладили и очаровали с десерта.

Необходими продукти

- кадаиф - 500 г, пресен

- захар - 900 грама

- вода - 900 мл

- орехи - 200 г, натрошени

- лимони - 1 с.л. изцеден сок

- масло - 125 грама

- кори за баница - 1 пакет от тънките

Приготвяне

Разстелете корите на масата. В долния край на всяка разпределете кадаифа равномерно и завийте стегнато на руло.

С остър нож нарежете на резени с дебелина около 3 см. Подредете ги в тава и печете в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Оставете кадаифа да изстине.

Междувременно в тенджера смесете водата със захарта и варете около 30 минути. Охладете за десетина минути и добавете лимоновия сок.

Разтопете маслото на котлона и залейте с него вече изстудения кадаиф. След това залейте и с горещия сироп. Поръсете обилно с натрошени орехи или шамфъстък.

Покрийте готовия кадаиф с фолио и с кърпа и оставете да попие сиропа.