0

Народното събрание няма да работи тази седмица заради предстоящия в неделя горещ балотаж за "Дондуков" 2 между кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и на левицата Румен Радев. Проект за решение за излизане в тридневна ваканция - сряда, четвъртък и петък, вече са внесли от РБ и ПФ, за да не се използва трибуната за предизборна агитация, научи "Монитор". Идеята на мнозинството е да се събере утре сутринта на свиканото редовно заседание, но само за да гласува това предложение. За целта трябва да има необходимия кворум от поне 121 депутати за старт на самото заседание, което обаче е под въпрос заради изпратените по провинцията народни представители да агитират.

От БСП били склонни да няма заседания в последните дни, но поставили условие утре да се работи с включен блиц контрол над премиера и вицетата му. Това обаче би противоречало на правилника на парламента, който предвижда такова препитване да се провежда само първата сряда на месеца.

Ако има заседания, ще правим всичко друго в пленарната зала, но не и да работим, коментираха пред „Монитор“ от мнозинството.

Заради планираните неработни дни обявените по-рано заседания на комисиите за утре следобед вече са отменени.