0

О бмисля се две седмици преди вота на 6 ноември да няма заседания в пленарната зала. Това обясни пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. В същото време обаче депутатите ще работят в комисиите, защото предстои да се обсъждат бюджетът за следващата година, както и други важни законопроекти.

Да не се използва трибуната за политическа агитация в предизборната кампания и да има равнопоставеност между всички кандидати е мотивът парламентът да не заседава. Вчера с този аргумент Цецка Цачева и Памен Манушев - кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент, и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов /кандидат за държавен глава на Обединените патриоти/ обявиха, че временно няма да идват на работа в НС, но след като подадат молби с уважителни причини за отсъствията си.

Цветанов отбеляза също, че осигуряването на кворума в залата е задължение на управляващото мнозинство.

Тази сутрин заседанието не можа да започне в 9.00 ч. поради липса на необходимия брой регистрирани народни представители в залата.

"Не можем да се сърдим на опозицията, това е тяхно политическо действие", подчерта Цветанов. Според него трябва да се вземат мерки за дисциплиниране на партиите от мнозинството.

Източник БТА