0

Р одилка попречи на общинския съветник от Коалиция „Кюстендил“, д-р Валери Томов да положи клетва на първата сесия в местния парламент. Той е и единственият, който не присъства на тържествената сесия на местните парламентаристи. „ Според мен няма пречка докторът да положи клетва на следващо заседание, а такова доколкото разбрах ще има до края на месеца. Доктор Томов е имал животоспасяваща операция на родилка в деня на клетвата, което е много по -важно и жизнено необходимо отколкото клетвата, която е един формален административен акт“, коментира председателят на ОИК Васил Иванов.

Валери Томов трябва да положи клетва в 30 дневен срок, според Закона за местното самоуправление и местната администрация, в противен случай Коалиция „Кюстендил“ ще загуби един мандат и ОбС ще остане в състав от 36 човека. Доктор Томов бе избран с най-много преференции от над 700 гласоподаватели.

По идея на д-р Валери Томов, който е и шеф на АГО в Кюстендилската многопрофилна болница, беше създаден специален паричен фонд за отпускане на средства за ин витро процедури на семейства и двойки с репродуктивни проблеми.