0

К улинарна хармония от различни видове кухни събра за пета поредна година гурманите на Женския пазар в столицата.

Кулинарна хармония от различни видове кухни събра за пета поредна година гурманите на Женския пазар в столицата.

Превърналият се в традиционен фестивал на уличната храна се провежда този уикенд – на 5 и 6 юни, започна при голям интерес, а пред реновираното пространство на пазара дори се изви опашка от желаещи да посетят кулинарното събитие, предаде БГНЕС.

Пространството на фестивала е разделено на тематични зони - кафе, лимонади и сиропи, бири, вина и коктейли и високоалкохолни напитки, ресторанти, десерти, джелато, печива, както и гурме творения за домашните любимци.


 
Организаторите са взели всички противоепидемични мерки, а движението на посетителите между отделните щандове е организирано еднопосочно. Плащането пък е изцяло безкешове, без пари в брой. Клиентите могат да избират дали да платят банкова карта или през избран мобилен портфейл на телефона.
 
Подбраните са специалитети от цял свят, които могат да задоволят и най-капризния вкус. Има богат избор както за любителите на месото, така и за веганите.
 
Използват се съставки от различни кътчета на света – Мексико, САЩ, Италия, Франция и много други страни. Азиатската кухня също има свои представители.