0

Опашки от гласоподаватели се извиха пред изборните секции в столичния район "Младост" преди обед. Днес те гласуват за президент, за референдума и за районен кмет.

"Чакаме от един час. Опашката върви бързо, много добра организация има", обясни столичанинът Иван Колев, който гласува в 118 СУ „Людмил Стоянов“.

Дългите опашки обаче отказаха част от гражданите. "Ще се върна след 17 часа. Сега са излезли пенсионерите и майките с деца, затова явно има такива опашки ", заяви Мирослав Кръстанов.

И докато децата се радват, че ще могат да пуснат бюлетината в урната, пенсионерите недоволстват от разположението на секциите. "Болна жена съм. Как с този бастун ще се кача до 4-ия етаж?!", жалва се Марийка Георгиева.

От избирателните секции обясниха, че нямат оплаквания от гражданите относно организацията. "Всички избиратели активно участват и в трите вота", заяви секретарят на една от избирателните комисии в 118 СУ.

Част от гласоподавателите, чакащи реда си за тъмната стаичка заявиха, че ще откажат бюлетината за референдума. "Не съм съгласна с така зададените въпроси и затова няма да гласувам на референдума. Имам много приятели в чужбина, които също ще ги бойкотират", заяви Борислава Тодорова. Съкварталката й Антоанета Зайчева пък призна, че за първи път отива до избирателната урна именно заради общественото допитване. "Със сигурност няма да гласувам за районен кмет", категорична е 30-годишната Антоанета.