0

Най-новото поколение на Opel Astra вече може да предложи и още по-самоуверена външност. Хечбекът с пет врати получи специален спортен пакет на оборудване OPC Line, който може да се поръча допълнително и да придаде още повече острота към привлекателните линии на Astra. Допълнителният спортен пакет OPC Line е перфектно решение за всеки, който желае да подчертае качествата на Opel Astra с добре изразено спортно излъчване. Предната престилка в стил OPC Line придава още по-мощно присъствие на Astra, подчертавайки ниската стойка на хечбека. Подчертаните отвори за въздух на мястото на светлините за мъгла отляво и отдясно под основните предни фарове поставят акцент върху уверената външност на Astra. Техните хоризонтално разположени хромирани ламели възприемат новия дизайн на предната решетка и го пренасят от централната част навън към краищата на престилката.

Долните задни светлини вече не са хоризонтални, а са като удивителни с вертикален наклон.

Спортната линия преминава плавно около автомобила, преливайки във впечатляващите странични прагове. Докато оформлението на задната част при серийната версия на актуалното поколение на Astra сама по себе си се отличава с ниска, широка и атлетична стойка, задната престилка при спортния пакет OPC Line акцентира още по-настоятелно върху това излъчване. Регистрационният номер, вграден в бронята с внушителен обем, е обградена от добре подчертани пластични линии. Долните задни светлини вече не са хоризонтално разположени, а са под формата на удивителни с вертикален наклон, оформяйки ръбовете на каросерията. Всичко това придава на задната част значително по-мускулесто излъчване.

Спортната непрекъсната линия преминава плавно около автомобила, преливайки в страничните прагове.

Предната престилка, страничните прагове и задната аеродинамична престилка на спортния пакет OPC Line винаги отговарят на външния цвят на лаковото покритие на съответния автомобил. Клиентите разполагат с възможност за избор измежду шест цветови тоналности с ефект металик - сребристо, минерално черно, небесно синьо, тъмно карамелено кафяво, космическо сиво и изумрудено зелено, както и две лакови покрития с брилянтен ефект - бяло и червено. Пакетът OPC Line, който добавя допълнителна спортна нотка на версията на Astra с пет врати, вече може да се поръча на цена от 1150 евро за пазара в Германия.