0

Е дни от най-обичаните в Стара Загора дами: оперната прима Росалина Мочукова, пианистката Деница Петрова и актрисата от трупата при  драматичния театър „Гео Милев“ Светла Тодорова обединиха усилията си, за да подготвят втори концерт от цикъла „Музика без граници”, който ще оживее на сцената на оперния театър в навечерието на първа пролет.

Едни от най-обичаните в Стара Загора дами: оперната прима Росалина Мочукова, пианистката Деница Петрова и актрисата от трупата при  драматичния театър „Гео Милев“ Светла Тодорова обединиха усилията си, за да подготвят втори концерт от цикъла „Музика без граници”, който ще оживее на сцената на оперния театър в навечерието на първа пролет.

С „I Hate Music…but I Like to Sing“ се  дава начало на поредица от специални мултижанрови камерни концерти, които ще поднесат на публиката изненадващи приятни срещи с непознати произведения от световната музикална съкровищница, интерпретирани от звездни солисти, коментира Мочукова. Тя уточнява ,че заглавието е заето от едноименния хит на Ленард Бърнстейн, то е  част от негов цикъл с пет песни за деца

В рамките на около час от сцената ще звучат едни от известните песни на Рейналдо Хан, Фрернандо Обрадорс, Рихард Щраус, Сергей Рахманинов, Ленард Бърнстейн, включен е и композиторът Парашкев Хаджиев с неговата песен „Любов”. 

Темата за любовта във всичките ѝ разновидности ще бъде представена вплетена със сонети на Шекспир и  стихове на Пушкин и  Петрарка, споделя сопраното, което от 10 години е солистка в Града на липите, като междувременно е постоянен гост-преподавател в „Studio Clang Art”- Виена. Там тя води  поредица от майсторски класове ”Bellcanto Bella Voce” с американската пианистка Chanda Van Derhard.

Със сходна камерна програма Мочукова е гастрорирала на различни сцени в Европа и САЩ, поетично – музикалният спектакъл ще се изпълнява на пет езика:руски, френски, английски, италиански, испански и български.