0

О спорвана битка се задава на балотажа за кмет на Враца. На първия тур претендентът на ГЕРБ Калин Каменов води с 38,12 процента от гласовете на отишлите до урните. Независимият Николай Иванов, който атакува втори мандат пък е събрал 36,95 на сто от бюлетините. Това съобщи говорителят на ОИК Красимир Колев след обработването на 96,33 процента от протоколите.

Това показва, че битката на балотажа в неделя между двамата ще е оспорвана. А изходът от нея ще зависи най-вече от това кого ще подкрепят отпадналите от надпреварата кандидати.

За депутата от Патриотичния фронт Красимир Богданов, който е и бивш заместник кмет са гласували 7,71 на сто от избирателите в преброените протоколи. Следват Ивайло Христов , издигнат от БДЦ - 5,35 на сто, лидерът на ДПС в региона Борислав Банчев от местната коалиция "Либерален алианс"- 5,24на сто, д-р Здравко Златев от РБ - 4,38 на сто, и Славей Григоров от АБВ - 2,23 на сто от гласовете.


ГЕРБ засега печели 29,03 на сто от вота за общински съветници. Следва БСП с 12,63 на сто и местна коалиция "Народен съюз за община Враца" със 7,36 на сто. С почти изравнени резултати - малко над 6 на сто, след тях се нареждат Реформаторски блок, ВМРО- БНД, БДЦ и местна коалиция "Либерален алианс". АБВ събира 2,82 на сто от гласовете, а "Движение 21"- 2,18 на сто. Останалите политически сили получават под 2 на сто от вота на избирателите, сочат междинните резултати.