0

А мериканската актриса Памела Андерсън е изпратила писмо до председателя на българския парламент с настояване депутатите бързо да придвижат гласуването на законопроекта за забрана на отглеждането на животни за ценни кожи в страната.

Американската актриса Памела Андерсън е изпратила писмо до председателя на българския парламент с настояване депутатите бързо да придвижат гласуването на законопроекта за забрана на отглеждането на животни за ценни кожи в страната.

Законопроектът е внесен  в парламента още през  2019 г. Памела Андерсън, като посланик на организацията ПЕТА-Хора за етично отношение към животните, призовава България да последва примера на Австрия, Великобритания, Белгия, Словения и много други европейски страни, които вече забраниха отглеждането на животни за кожи.

През ноември Дания умъртви всичките си 17 милиона норки заради мутация на коронавируса, открита в датска ферма за норки, а българското правителство обяви през декември, че служителите във ферми за ценни кожи ще бъдат сред приоритетните групи при очакваната ваксинация.