0

За повече от 20 години на пазара, компактният ван Peugeot Partner се наложи като един от най-предпочитаните автомобили за семействата и бизнеса. Френският модел се произвеждаше от 1996 г. и със своите две поколения и модернизации, стана нарицателно за надежден и мултифункционален партньор, както за всякакви семейни нужди, така и за най-разнообразни бизнес начинания.

Наскоро Peugeot представи достоен наследник на модела, който вече не се казва Partner, а носи въздействащото име Rifter. Марката дава това уникално име на един приключенски модел с различен силует, който незабавно ви пренася сред природата и заниманията на открито. Новото предложение в гамата от пътнически модели на Peugeot смело приема модерен силует, уверено създаден за ежедневни приключения, като се отличава с едновременно здрав и елегантен стил.

Големи защитни протектори има на праговете на вратите, отстрани на каросерията и на броните.

Неговият авантюристичен дух и страст към пътешествията го карат да се чувства у дома си навсякъде, от градската джунгла до живата природа. Новият Rifter е оборудван с модерния i-Cockpit на Peugeot и обещава да осигури безпрецедентно в неговия клас интензивно усещане при шофиране при всякакви обстоятелства. Моделът е изграден върху новата платформа EMP2 на Peugeot, която съчетава високи комфорт и стабилно пътно поведение.

За да бъде пригоден за преодоляване на най-трудните условия и терени, здравината и издръжливостта му са тествани във всякакви климатични пояси. Компактният ван е наличен в две дължини и съчетава висока функционалност, модулност и практичност, като предоставя възможност за 5 или 7 места в салона. Новият Rifter се отличава с икономични двигатели и техническо оборудване от най-ново поколение. Приключенският модел е проектиран да вдъхновява изследователите и е създаден за хората, които живеят интензивно всеки ден.

Интериорът наречен i-Cockpit, е изчистен и изискан, като постига баланс между дизайн и технологии.

Новото Peugeot Rifter запазва основните характеристики на компактните ванове, но добавя силна, динамична индивидуалност и уверена позиция на пътя. Моделът е заимствал някои от стилистичните и функционални характеристики на SUV, като голям просвет, големи колела, както и големи защитни протектори на праговете на вратите, на долната странична част на каросерията и предната и задната брони.

Интериорът на Peugeot Rifter е изчистен и изискан, като освен всичко е уникален за пазара. Характерният за новите модели на марката интериор, наречен i-Cockpit, увенчава хармоничното и категорично модерно вътрешно пространство, като постига баланс между изчистени линии, технология и високо качество на изработката.

Централно място в кокпита заема 8-инчовият цветен сензорен екран с навигация и гласово управление.

Централно място в кокпита заема информационната система от най-ново поколение с голям 8-инчов цветен сензорен екран. Той е разположен на една ръка разстояние и включва два USB порта, жак, Bluetooth връзка и безжично зарядно. Системата се допълва от Mirror Screen, съвместима с Mirror Link, Apple CarPlay и Android Auto. Свързаната триизмерна навигация включва гласово управление и позволява търсене на интересни места по лесен и интуитивен начин. Тя взема предвид информацията за пътната обстановка в реално време от и може да изписва информацията за паркинги, бензиностанции и прогноза за времето.

Компактният ван съчетава функционалност, модулност и практичност, с възможност за 5 или 7 места в салона.

Новото Peugeot Rifter предлага модулно и лесно за адаптация пространство. Оптимизацията на архитектурата позволява предлагане на версиите с 5 и 7 места в две дължини всяка - Standard (4,40 м) и Long (4,75 м). Последната добавя повече дължина както към междуосието, така и към задния надвес за голямо вътрешно пространство. Багажникът на Peugeot Rifter има товарен капацитет, вариращ от 775 литра до кората на багажника във версията с 5 места и стандартна дължина до 4000 литра до тавана във версията с увеличена дължина и при сгънати седалки. Новите плъзгащи се странични врати позволяват по-лесен достъп на борда чрез по-голям отвор. Архитектурата на релсите запазва пространството в купето, но елиминира изпъкналата част на нивото на раменете.

На голямата задна врата има отварящо се стъкло, което позволя достъп до багажника без отваряне на капака.

Новото Peugeot Rifter се предлага с две версии на бензиновия двигател 1.2 PureTech - със 110 к.с. и 5-степенна механична скоростна кутия за много нисък разход на гориво и със 130 к.с. с 8-степенна автоматична скоростна кутия, който ще бъде наличен през 2019 г. От дизеловата гама се предлагат три варианта на новия агрегат 1.5 BlueHDi с мощност 75, 110 и 130 к.с., като първите два са съчетани с 5-степенна механична скоростна кутия, а BlueHDi 130 к.с. S&S е комбиниран с 6-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна трансмисия.

Най-авантюристичните водачи могат да излязат извън пътищата, като изберат функцията за усъвършенстван контрол на сцеплението, наречена Advanced Grip Control. Заедно с гумите Michelin Latitude Tour Mud & Snow, системата подобрява контрола на сцеплението чрез непрекъснато въздействие върху колелата. Системата работи в комбинация с функцията помощ при спускане по наклон, която поддържа автоматично оптимална скорост по стръмни склонове. Като опция за новия Rifter се предлага и версия със задвижване на четирите колела, разработена съвместно с дългогодишния партньор на Peugeot – Dangel.