0

М или мои, наядохте се с агнешко, нали? Един, два пъти годишно се отприщваме да ядем и различни неща. Сега ви връщаме в реалното, но и познатото ни ежедневие с нещо вкусно. 

Мили мои, наядохте се с агнешко, нали? Един, два пъти годишно се отприщваме да ядем и различни неща. Сега ви връщаме в реалното, но и познатото ни ежедневие с нещо вкусно. 

Много бърза за приготвяне и страшно вкусна рецепта за пилешки гърди ви предлагаме. Нужни са около 500гр. филе, 300-400гр. гъби, 50гр. масло, 150мл. готварска сметана, 200-250мл. вода или прясно мляко, сол, черен пипер, кориандър.

Филето се нарязва на кубчета, а гъбите на тънки ивици. На силен котлон в половината масло леко се запържа предварително овкусеното със сол, черен пипер и 2-3 щипки кориандър месо за около 1-2 мин. при постоянно разбъркване.

Изважда се в чиния, а в тигана се слага останалото масло, в което на умерен огън се запържват леко гъбите и се добавя готварската сметана. В зависимост от гъстотата на сметаната се разрежда с мляко или вода и се оставя да къкри до сгъстяване – около 5-7мин. Тогава добавяте пилешките кубчета за около 2-3 мин. и ястието е готово.