0

Над 2000 гласували повече от първия тур на изборите миналата неделя отчетоха към 10.00 часа от РИК – Стара Загора. По техни данни 38 856 пълнолетни жители са пуснали бюлетините си в 497-те стационарни и 6-те подвижни секции. По същото време на 6 декември от там са преминали 36 026 избиратели.

Според пресмятанията на Теодора Крумова избирателната активност е достигнала 12,93 на сто. На територията на областта право на глас за балотажа имат 300 443 мъже и жени.

В началото на изборния ден е постъпил само един сигнал за проблем от СИК в Казанлък, проверката не е установила нарушения.

Един сигнал за разлепени в близост до секционна комисия агитационни материали е имало и в събота привечер, той е бил подаден от община Мъглиж, но и там нередности не са били установени. 6 агенции са заявили готовност да следят законноста на избирателния процес, те осъществуват и екзит пол.

Няма подадени сигнали за нарушения в прокуратурата и ОД на МВР, съобщиха окръжният прокурор Дичо Атанасов и директорът Николай Кирков, които са дежурни в деня на балотажа.