0

В двора на Военната академия „Георги С. Раковски” в София се състоя ексклузивно представяне на най-новия член в семейство на британската марка Range Rover – луксозният и авангарден всъдеход Velar. Представителите на бизнес елита, клиенти на марката и националните медии бяха първите, които успяха да зърнат на живо и да се докоснат до автомобила. Новият Range Rover Velar се появи пред развълнуваната публика под бляскавите светлините на прожектори, пушек и огньове. Гостите бяха приветствани от Атанас Фурнаджиев и Димо Николов, управители на „Мото-Пфое”, официален представител на марките Ford, Volvo, Land Rover и Jaguar у нас.

Ексклузивно представяне на Velar се състоя в двора на Военната академия „Георги С. Раковски” в София.

Бранд-мениджърът на Land Rover в „Мото Пфое” Иван Въжаров, запозна присъстващите с най-важните качества на новия модел. Авангардният и луксозен Range Rover Velar ще остане в България повече от месец, като ще направи обиколка из представителствата на марката в страната. За всички, които искат да се запознаят с новия Range Rover Velar, той ще бъде изложен в центровете на „Мото-Пфое” в Люлин, София от 19 до 21 юни, във Варна на 24 юни, в Бургас на 26 и 27 юни и в Пловдив на 29 и 30 юни. На 3 юни Range Rover Velar ще се завърне в столицата и ще остане за още няколко дни у нас. Новият Range Rover Velar е изключително добре позициониран ценово у нас като стартовата му цена започва от 99 000 лева без ДДС.

Гостите бяха приветствани от Атанас Фурнаджиев (в ляво) и Димо Николов управители на „Мото-Пфое”.

Новият Range Rover Velar запълва нишата между Range Rover Evoque и Range Rover Sport, като логично разширява портфолиото на британската марка. Новият Velar се произвежда в завода на компанията във Великобритания. Той се продава на над 170 пазара в цял свят. Новият Velar се отличава с елегантен и изчистен дизайн, визуално редуциращ подход, високо качество и новаторски технологии, които го правят много привлекателен за новия тип клиенти. Луксозният и просторен интериор е спокойно убежище, съчетаващо елегантен стил с премиум материали и красиви детайли като бутоните за управление, които не се виждат, докато не светнат.

Гостите разгледаха обстойно автомобила и бяха очаровани от стилния дизайн и луксозния салон.

Външният вид на новия луксозен всъдеход зашеметява със стилен дизайн, в който правят впечатление правилни пропорции, стегнати повърхности и изваян силует. Изчистеният дизайн е подчертан от тесните матрични лазерни LED предни фарове и изравнените с каросерията изтеглящи се дръжки на вратите. Авангардните предни изцяло LED фарове са най-тънките досега в сериен автомобил на Land Rover. Изтеглящите се дръжки на вратите подчертават изваяната форма на Velar и допринасят за ниския коефициент на въздушно съпротивление от едва 0,32. Големите алуминиеви 22-инчови джанти оптимизират впечатляващия силует и засилват яркото присъствие на Velar. Щедрото междуосие от 2874 мм допринася значително за елегантността, като същевременно осигурява просторен интериор.

Представители на бизнес елита и клиенти на марката първи успяха да се докоснат до новия луксозен SUV.

В салона на Range Rover Velar се виждат елегантната атмосфера, изтънчен стил и финес. Уникално за сегмента, Velar предлага устойчива луксозна тапицерия на седалките от текстил като алтернатива на кожата, която се допълва от велурени вложки. Бутоните са минимално, за да се създаде спокойно убежище. Използвани са изцяло нови технологии, за да се създаде новата информационно-развлекателна система Touch Pro Duo, която стои в центъра на интериора на Velar и включва два 10-инчови сензорни екрана с висока резолюция, вградени зад повърхности, които не се виждат, докато не бъдат осветени. Тези тънки и интуитивни дисплеи се съчетават хармонично с архитектурата на купето, като внасят усещане за хармония с външния дизайн на автомобила. Това се допълва от практичността на модела с просторен салон за всички пътници и багажник с обем от 673 литра, който водещ в сегмента.

Благодарение на големия просвет, Range Rover Velar може да преодолява река с дълбочина до 650 мм.

Новият Range Rover Velar се предлага с гама от шест бензинови и дизелови мотора с висока динамика и икономичност, съчетани с 8-степенни автоматични трансмисии ZF с плавна смяна на предавките и задвижване на всички колела с интелигентна динамика на задвижване. Турбодизеловите двигатели Ingenium са 2,0-литрови 4-цилиндрови с мощност 180 и 240 к.с., и 3,0-литров V6 турбодвигател с мощност 300 к.с. и огромен въртящ момент от 700 Нм за светкавично ускорение и проходимост. По-малкият бензинов турбодвигател е 4-цилиндров 2,0-литров от гамата Ingenium с мощност 250 к.с. Още по-мощната версия на този двигател разполага с 300 к.с. Най-мощен е 3,0-литровият бензинов мотор V6 с компресор, който развива 380 к.с. и съчетава спираща дъха динамика и уникален звук. С него Velar се ускорява от 0 до 100 км/ч само за 5,7 секунди и достига електронно ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

Новият Range Rover Velar преодолява всякакви терени, благодарение на системата за двойно задвижване 4х4.

Новият Range Rover Velar е оборудван със система за задвижване на всички колела 4х4 с активен заден блокиращ диференциал, които осигуряват висока проходимост върху всякакъв терен. Благодарение на въздушното окачване на четирите колела, моделът има водещ в класа пътен просвет, вариращ от 205 до 251 мм, водеща в класа дълбочина на газене от 650 мм и несравнима гама от новаторски технологии за сцепление, включваща системите Terrain Response 2 и All Terrain Progress Control. Новият Range Rover Velar преодолява всички терени, благодарение на системите за стартиране при ниско сцепление, контрол при спускане по наклон и постепенно отпускане на спирачката по наклон. Капацитетът за теглене на товари до 2500 кг. Моделът е оборудван с пълната гама системи за безопасност, включително автономна аварийна спирачка със засичане на пешеходци, предупреждение за приближаващ отзад трафик, адаптивен автопилот и следене на умората на водача.